Afbeelding
Foto: Adobe Stock

Zo richt jij de woonkamer op een huiselijke wijze in

15 maart 2023 om 13:51 Partnercontent

Ondervond je de afgelopen wintermaanden dat het huidige interieur van je woonkamer niet meer past bij je persoonlijke smaak? Je bent hierin niet de enige! Doordat men in de winterperiode voornamelijk binnen zit, vallen de minder mooie hoekjes in het interieur op. Voor veel huishoudens in de regio Amersfoort reden om dit voorjaar naar de meubelboulevard te trekken om nieuwe meubels te scoren. Denk bijvoorbeeld aan het effect wat het vervangen van de bestaande bank voor een nieuwe hoekbank kan hebben op de uitstraling van een woonkamer. Vaak is de bank een van de grootste meubels die er gebruikt wordt. Ook het combineren van de bestaande bank met een nieuwe fauteuil kan helpen de woonkamer op te knappen. Een goede optie, wanneer de bank nog in een goede staat verkeerd. Er zijn meer manieren waarop je de woonkamer dit voorjaar van een opknapbeurt kunt voorzien.

Verf de wanden en decoreer ze met leuke accessoires

Bij het opknappen van een woonkamer hoef je niet direct te kiezen voor het vervangen van een groot aantal meubels. Je zou bijvoorbeeld ook voor het opnieuw verven van de wanden in huis kunnen kiezen. Welke kleur sluit goed aan op jouw smaak en past bij de bestaande meubels in de woonkamer? Combineer de nieuwe kleur op de wanden met verschillende accessoires, om het doorgaans saaie karakter van een lange wand in de woonkamer te breken. Kijk eens bij bijvoorbeeld de Haco meubelwinkel, om een beeld te krijgen van de accessoires die momenteel hip en populair zijn. Leuk is de combinatie van twee schilderijen op de bank achter de wand. Ook een klok aan de wand kan helpen het saaie karakter ervan te breken. Denk aan een industrieel model klok met twee metalen tandwielen. Dit type klok past niet alleen bij een industrieel ingerichte woonkamer, maar ook bij een modern interieur.

Voorzie de woonkamer van kamerplanten en een tapijt

Het gebruik van relatief kleine accessoires als een schilderij of klok aan de wand kan al voldoende zijn om de woonkamer een frisse look te geven. Er is echter meer mogelijk! Denk ook aan het gebruik van een wat groter tapijt in de woonkamer. Dit geeft de ruimte een hele warme uitstraling. Daarbij is het prettig om altijd warme voeten te hebben, wanneer je op de bank geniet van een mooie film of je favoriete serie. Voeg daarnaast kleur toe aan de ruimte, door deze te voorzien van enkele grote kamerplanten. De kamerplanten voorzien de woonkamer niet alleen van kleur, maar zorgen er direct voor dat de lucht hier gezuiverd wordt. Een zuurstofrijke lucht is cruciaal, wanneer je voornamelijk vanuit huis werkt. Het helpt je jezelf langer te concentreren op de taken waaraan je werkt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie