Afbeelding
Afbeelding van Lukas Bieri via Pixabay

Tips voor het uitzoeken van een nieuwe lens voor je camera!

14 maart 2023 om 12:14 Partnercontent

Een lens uitkiezen voor je camera is geen eenvoudige taak. Het aanbod is groot en er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten lenzen verkrijgbaar. Denk aan een macro lens, een telelens en bijvoorbeeld een standaard lens. Ook is elke camera anders en is het belangrijk om een lens uit te kiezen die goed bij je camera past. Hieronder vind je een aantal tips voor het uitzoeken van een nieuwe lens die goed bij jouw camera past!  

Bepaal de fotografiestijl

Als je op zoek gaat naar een nieuwe lens voor je camera, is het belangrijk om te bepalen voor welk soort fotografie je de lens wilt gaan gebruiken. Wil je de lens bijvoorbeeld gebruiken voor het fotograferen van landschappen, gebouwen en steden? Dan kun je het best voor een groothoeklens gaan. Met een groothoek lens komen brede onderwerpen mooi en geheel in beeld. Als je juist foto’s wilt maken van vogels vanaf een grotere afstand, is het beter om voor een telelens te gaan. Met een telelens kun je foto’s maken van kleine onderwerpen vanaf een grote afstand. Ideaal voor bijvoorbeeld vogelfotografie, wildfotografie en sportfotografie! Je merkt het, het is dus zeker belangrijk om eerst te kijken voor welke stijl fotografie je de lens nodig hebt.

Kijk of de lens bij je camera past

Als je eenmaal hebt bepaald welk soort lens je nodig hebt, is het belangrijk om een lens uit te zoeken die goed bij jouw camera past. Kijk bijvoorbeeld of de lens voorzien is van dezelfde mount die op je camera past. Vaak past een lens van hetzelfde merk wel goed bij de camera. Er bestaan ook een aantal merken waarvan de lens op verschillende merken camera’s passen. Ook weer een aandachtspuntje om op te letten tijdens het uitzoeken van een nieuwe lens voor je camera!

Let op de eigenschappen van de lens

Het is ook belangrijk om te kijken of de eigenschappen van de lens die je op het oog hebt van goede kwaliteit zijn. Sommige eigenschappen zijn belangrijker voor een macro lens dan voor bijvoorbeeld een telelens. Houd hier dus ook rekening mee. Let er tijdens het uitzoeken van een lens bijvoorbeeld op of de lens is voorzien van beeldstabilisatie. Beeldstabilisatie zorgt namelijk voor stabielere beelden met minder ruis. Verder is het ook belangrijk om te kijken naar de diafragma waarde. Deze loopt namelijk erg uiteen tussen de verschillende lenzen. Uiteraard is het ook belangrijk om de brandpuntafstand van de lens in de gaten te houden. Je merkt het, er zijn verschillende eigenschappen van lenzen die zeker belangrijk zijn om in de gaten te houden!

Na het lezen van al deze tips kun jij op zoek naar de lens die het beste bij jouw camera past! 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie