Afbeelding
foto Shutterstock

De leukste bestemmingen voor een vakantie in het najaar

18 augustus 2022 om 12:21 Partnercontent

Heb jij na de afgelopen zomermaanden al plannen gemaakt voor je eerstvolgende reis, of heb je wellicht nog een vakantie in het verschiet? Zowel binnen als buiten Europa zijn tal van fraaie vakantiebestemmingen te vinden. Denk aan een weekje nazomeren in Barcelona of Valencia in oktober, een vakantie naar Boedapest of Praag voor authentieke kerstmarkten in december of bijvoorbeeld een stedentrip naar New York, San Francisco of Sydney. Onmisbaar bij dergelijke reisjes is een stevige koffer of reistas. Populair zijn de koffers van Samsonite, welke lang mooi blijven en een robuust design kennen. Ook handig is het TSA-slot waarvan veel van deze koffers voorzien zijn. Het voorkomt dat bijvoorbeeld de Amerikaanse douane de koffer open moet breken bij een controle. 

Plannen maken voor een vakantie in de herfstperiode 

Pak de bij Travelbags bestelde koffer alvast in met jurkjes, rokken en een aantal hippe shirts voor je komende vakantie naar Barcelona of Valencia. Deze Zuid-Europese steden zijn populair in het najaar! Niet voor niets, want het is er ook in september, oktober en november aangenaam warm. Een goede kans om te ontsnappen aan het sombere herfstweer in eigen land. Ook Portugese steden als Lissabon en Porto bieden je een prettige temperatuur. In de zomermaanden is het er al snel te warm om de stad te kunnen verkennen. Met verschillende luchtvaartmaatschappijen vlieg je relatief goedkoop naar het zuidelijk deel van Europa. Door hotel buiten het centrum te boeken, hoeft een weekje nazomeren niet duur te zijn. 

Naar de Oost-Europese kerstmarkten in december

Wie in het najaar thuis blijft kan een weekje naar een Oost-Europese kerstmarkt overwegen in december. De meeste markten worden begin december geopend en blijven tot kort na de jaarwisseling staan. Onder meer Praag en Boedapest zijn populaire steden onder Nederlanders, die traditionele gerechten willen proeven en handgemaakte items mee naar huis willen nemen voor onder de kerstboom. Overigens is niet alleen het bezoek aan een kerstmarkt het overwegen waard. Denk ook na over de mogelijkheid om Oudejaarsavond op een unieke wijze te ervaren. Neem plaats op een rondvaartboot in Praag, of bekijk het vuurwerk in Boedapest vanaf een van de bruggen in de stad. Een unieke jaarwisseling!  

Vakantie boeken voor het voorjaar

Heb je voorlopig voldoende vakantiedagen opgenomen dit jaar? Denk in dat geval alvast eens na over de vakantie in het voorjaar van 2023. Net als in het najaar, leent ook het voorjaar zich goed voor een stedentrip naar een Zuid-Europese stad als Barcelona, Madrid en Lissabon. In plaats van een citytrip kan ook een bezoek aan een Zuid-Europees eiland een goede optie zijn. Denk aan Madeira, Tenerife of bijvoorbeeld Corsica. Zo werk je alvast aan een gezond bruin kleurtje richting de zomermaanden. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie