Afbeelding
Afbeelding van Sabine van Erp via Pixabay

Verbouwen, verhuizen of een traplift?

16 juni 2022 om 15:22 Partnercontent

Heeft u er weleens over nagedacht wat de opties zijn op het moment dat de trap in huis een te groot obstakel wordt? Verbouwen? Verhuizen? Of toch een traplift? We zetten de mogelijkheden voor u op een rij.

Door fysieke malheur is traplopen, misschien wel voorgoed, niet meer mogelijk. Dat is even slikken. Wat nu? Wanneer uw woning daarvoor geschikt is behoort een verbouwing tot de mogelijkheden. Een slaapkamer en badkamer op de begane grond zorgen ervoor dat u in uw geliefde huis kunt blijven wonen. Met behulp van hulpmiddelen en dankzij ondersteuning van mantelzorgers blijft u grotendeels zelfredzaam. Maar wat als een verbouwing niet kan, omdat bijvoorbeeld de ruimte in huis ontbreekt of de financiële middelen er niet zijn?

Verhuizen of een traplift?

Op dat moment kan verhuizen naar een kleinere, gelijkvloerse woning een optie zijn. Dat is vaak een keuze die wordt gemaakt met het hoofd en niet met het hart: het liefst wilt u uw huis, met al die fijne herinneringen, nog helemaal niet verlaten. Daarvoor is het echt nog een jaartje of tien te vroeg. Wellicht is de installatie van een traplift in uw huis de beste optie. Voor elke trap is een passende oplossing. Een traplift is misschien wel hét hulpmiddel dat ervoor zorgt dat mensen die minder mobiel zijn, thuis kunnen blijven wonen. Zonder ingrijpende, kostbare verbouwing.

Vergoeding vanuit Wmo

Een traplift in huis is vaak te realiseren door een beroep te doen op de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Die wet is in het leven geroepen om mensen te ondersteunen om langer thuis te blijven wonen, veilig en zo comfortabel mogelijk. Of u in aanmerking komt voor een bijdrage uit de Wmo is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Uw aanvraag bij de gemeente wordt beoordeeld door een Wmo-consulent. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie