Afbeelding
Zorgverzekering

Alle zorgpremies zijn bekend, stap jij dit jaar over?

26 november 2021 om 14:57 Partnercontent

In november maken de verzekeraars de premies van de zorgverzekeringen bekend. Het is altijd weer spannend hoeveel meer je moet gaan betalen, want helaas is dat bijna elk jaar wel het geval en stijgen de prijzen van de premies. Niet alleen de prijzen stijgen, de voorwaarden van de verschillende verzekeringen wijzigen ook. Dit is het moment om te kijken of je nog goed zit bij jouw zorgverzekering. Wat is de beste zorgverzekering 2022? Ga op onderzoek uit, wij helpen je.

Blijven of overstappen?

Overstappen naar een andere zorgverzekering, dat is toch een gedoe? Mijn eigen zorgverzekering is best oké, ik weet wat ik aan ze heb en zoveel zal er toch niet veranderen in 2022? Dit zijn zomaar een paar redenen om de overstap niet te wagen en dat is zonde. Je kunt ook gewoon voor de goedkoopste zorgverzekering gaan. Je wilt toch niet betalen voor zorg die je niet nodig hebt? Je geld kan je besteden aan veel leukere dingen dan aan je zorgverzekering. Bovendien is overstappen heel gemakkelijk. Het uitpluizen van de voorwaarden van de verschillende zorgverzekeringen hoef je niet zelf te doen. Op een vergelijkingssite vul je je gegevens in en geef je eventueel aan naar wat voor polis je op zoek bent en of je je voor bepaalde zaken wilt verzekeren.

Kijk bij het vergelijken dus niet alleen naar de prijs, maar ook naar de voorwaarden. Bij de ene verzekering kan je zelf je zorgaanbieder kiezen en bij een andere is je keus beperkt tot zorgaanbieders die een contract hebben met de zorgverzekering. Ben je gezond en verwacht je weinig tot geen zorgkosten te hebben? Een uitgebreide dekking is dan niet nodig. Een digitale zorgvergelijker helpt je door het keuzeproces heen en zorgt ervoor dat je geen stap overslaat.

De aanvullende verzekering

Naast de verplichte basisverzekering die iedereen vanaf 18 jaar moet afsluiten zijn er ook nog diverse aanvullende verzekeringen. Is het verstandig om zo’n verzekering af te sluiten? Als je twee keer per jaar voor controle naar de tandarts gaat en er nauwelijks iets aan de hand is, kan een aanvullende tandartsverzekering vaak niet uit. Ben je onder behandeling bij een fysiotherapeut? De kosten worden niet gedekt vanuit de basisverzekering, dus dan is een aanvullende verzekering wel aan te raden. Vergelijk ook deze verzekeringen met elkaar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie