Afbeelding
Foto door form PxHere

Herinneringen aan je jeugd bewaren

19 mei 2021 om 13:36 Partnercontent

Nu je volwassen bent, vind je het waarschijnlijk extra leuk om herinneringen aan vroeger te hebben. Dat ene boek of dat ene knuffeltje waar je als kind niet zoveel waarde aan hechtte, zijn nu waardevolle items geworden. Als kind ben je niet heel bewust bezig met wat er allemaal gebeurt. Ook vervagen herinneringen gedurende de jaren. Het helpt daarom om tastbare dingen uit je jeugd te bewaren. Vaak komen de herinneringen dan weer boven, zonder dat je er iets voor hoeft te doen. Heb je ondertussen zelf kinderen gekregen? Dan gun je hen ook dat ze later in hun volwassen leven allerlei jeugdherinneringen kunnen ophalen. Jij als ouder kan hier voor zorgen.

Foto’s

Er is niks zo veelzeggend als een foto. Een foto zegt vaak meer dan duizend woorden. Maak dus veel foto’s of beeldmateriaal van je kind. Op dat moment vindt hij of zij het misschien niet leuk, maar later zijn ze je er dankbaar voor. Het is leuk om te zien hoe je er als kind uitzag en welke kleding je droeg. Op een foto is dit goed vast te leggen. Gelukkig is het in de huidige tijd erg makkelijk om foto’s te maken. Waar je vroeger overal je camera mee naartoe moest nemen en vervolgens het rolletje weg moest brengen, hebben we nu altijd een mobiele telefoon bij ons waar we kwalitatieve foto’s mee kunnen maken. Bewaar de foto’s goed op een externe harde schijf of door er een fotoboek van te maken. Je kinderen zullen je later dankbaar zijn.

Vriendenboekje

Kinderen zijn vaak heel sociaal en spelen met veel verschillende vriendjes en vriendinnetjes. Als ik naar mijzelf kijk, weet ik nu echt niet meer met wie ik op de basisschool allemaal in de klas heb gezeten. Deze herinnering verdwijnt gewoon, naarmate je meer mensen leert kennen. Wat mij persoonlijk helpt, is om mijn vriendenboekje van vroeger weer eens door te kijken. Ik had er meerdere, en er staan mensen in waarvan ik nu het bestaan niet eens meer wist. Het is ook leuk om dat voor jouw kind te doen. Koop een vriendenboekje en laat alle vriendjes, vriendinnetjes, juffen of meester van je kind erin schrijven. Wanneer je kind volwassen is, is het extra leuk om te zien met wie hij of zij vroeger allemaal gespeeld heeft.

Herinneringen

Als je samen met je kinderen iets leuks gaat doen, bijvoorbeeld een dag naar het pretpark, is het leuk om daar een souvenir van mee te nemen. Doe dat elke keer als je een dagje weg gaat. Neem bijvoorbeeld schelpjes mee als je naar het strand bent geweest, of een sleutelhanger als je een stedentrip maakt. Bewaar al deze souvenirs in een grote doos, en je kind heeft een grote doos vol jeugdherinneringen naarmate de jaren verstrijken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie