Afbeelding
Foto door form PxHere

Linkbuilden in coronatijd, wel of niet doen?

20 april 2021 om 11:39 Partnercontent

Ongeveer 95% van de Nederlanders zoekt online via zoekmachines naar een dienst of product. De meeste Nederlanders gebruiken hiervoor Google. Door de coronacrisis en de daaruit volgende offline beperkingen, worden mensen gedwongen om zich meer online te oriënteren. In deze coronatijd is het gebruik van deze zoekmachine dan ook in sneltreinvaart toegenomen. Daarom is het meer dan ooit belangrijk om jouw website goed vindbaar te maken in Googe. Linkbuilding is één van de meest effectieve methodes waarmee je dit op korte termijn voor elkaar kunt krijgen.

Google is dé plek waar mensen zich momenteel bevinden

Nu de omzet ook in jouw sector zeer waarschijnlijk onder druk staan, is het belangrijk om strategisch de juiste keuzes te maken. De beste keuze is om de vindbaarheid van jouw bedrijf in Google te vergroten. Dat is namelijk dé plek waar jouw doelgroep zich momenteel veel bevindt. En doordat je zo snel mogelijk meer mensen wilt bereiken, is het noodzaak dat de vindbaarheid van jouw website in de zoekresultaten van deze zoekmachine al op korte termijn verbeterd. Linkbuilding is één van de meest kosteneffectieve marketingmethodes die jouw bedrijf door deze vervelende crisis heen kan slepen. Met linkbuilding kun je namelijk in relatief korte tijd mooie posities krijgen in Google.

Wat is linkbuilding precies?

Linkbuilding is het verzamelen van links van andere websites naar die van jou toe. Zulke linkjes worden ook wel externe links of backlinks genoemd. De verzameling van al die backlinks wordt weer een linkprofiel genoemd. Door strategisch voor goede backlinks naar jouw website te zorgen, kun je de linkprofiel van jouw website flink verbeteren. En als je eenmaal een goed linkprofiel hebt, versterkt dat de positie van jouw website in Google enorm. Echter dienen zulke backlinks wel van relevante websites af te komen, die een goede autoriteit hebben opgebouwd. Om zeker te weten dat de linkbuilding van jouw website op de juiste manier gebeurt, is het essentieel om een sterke linkbuildingstrategie te hebben. Met zo’n strategie kan er namelijk worden bepaald wat de beste manier is om het linkprofiel van jouw website te verbeteren ten opzichte van het linkprofiel van jouw concurrenten.

Wat is het effect van linkbuilding op de posities een website in Google?

Het lijkt misschien te mooi om waar te zijn dat je door middel van het verzamelen van backlinks hogere posities in de zoekresultaten van Google kunt behalen. Toch is niets minder waar. Verschillende experts schatten zelfs in dat linkbuilding bijna 50% invloed heeft op de posities van websites in de zoekresultaten van Google. Dat maakt linkbuilding één van de meest belangrijke technieken die je kunt toepassen voor het zoekmachine optimaliseren van een website.

Profiteer nu én later van een sterke linkbuildingstrategie!

Tijdens elke crisis zijn er veel beperkingen, maar ook veel kansen. De coronacrisis is hier geen uitzondering op. Door nu strategisch en effectief te gaan linkbuilden, benut je de enorme toename van mensen die zich meer online zijn gaan oriënteren. Je leidt hen namelijk op een effectieve manier naar jouw website toe. Hierdoor krijg je een solide fundament voor een crisisbestendige onderneming, die ook in de toekomst zal blijven groeien. Van de resultaten die je nu dankzij linkbuilding behaald, zul je namelijk ook in de toekomst blijven profiteren. De bedrijven die momenteel online de sterkste concurrentieposities verwerven, zijn dan ook de bedrijven die als grote winnaars uit deze crisis zullen komen.

Besteed de linkbuilding van jouw website uit aan Webton!

Het opstellen en uitvoeren van een goede linkbuildingstrategie vergt veel kennis, ervaring en hulpmiddelen. Er zijn namelijk een aantal dingen die je wel moet doen en een aantal dingen die je zeker niet moet doen om effectief te kunnen linkbuilden. Het beste kun je de linkbuilding van jouw website uitbesteden aan een online marketing specialist, die voor jouw website een goede linkbuildingstrategie kan inrichten én uitvoeren. Webton heeft alle ingrediënten in huis om jouw website in korte tijd van zeer waardevolle backlinks te kunnen voorzien. Als sinds 1999 hebben wij onze positie in de Internetwereld ingenomen, waarbij we door de jaren heen veel contacten met kennispartners hebben opgedaan. Dankzij onze kennis en ervaring kunnen wij relatief snel zorgen voor een sterke linkbuildingstrategie en betrouwbare backlinks naar jouw website toe. Als Google Partner linkbuilden wij anno 2021 voor maar liefst 2.600 bedrijven, variërend van eenmanszaken tot aan multinationals. Lees hier meer over het uitbesteden van de linkbuilding van jouw website

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie