Afbeelding
Foto door Martin Sanchez via Pexels

Alles over de iPhone 12

14 april 2021 om 08:25 Partnercontent

De nieuwste smartphone van Apple is de iPhone 12. Uitgerust met een OLED-scherm, een nieuw design en 5G volgt hij de iPhone 11 op. Vergeleken met de iPhone 11 is de iPhone 12 flink verbeterd. Ben je aan het overwegen om een iPhone 12 aan te schaffen? In dit artikel lees je meer over de nieuwe functionaliteiten van dit toestel.

Vier nieuwe iPhone modellen

Van de iPhone 12 zijn er maar liefst vier verschillende modellen op de markt gekomen. Het standaardmodel, de iPhone Pro en de iPhone Pro Max zijn de directe opvolgers van de iPhone 11 serie. Nieuw is de iPhone 12 Mini. Dit toestel heeft een scherm van 5,4 inch. Door de smalle schermranden is het toestel net iets kleiner dan de iPhone 6 en ongeveer even groot als de iPhone 5. Ga je de iPhone Mini of een iPhone 12 aanschaffen denk er dan aan dat je voor deze telefoon een speciaal iPhone 12 hoesje nodig hebt speciaal voor dit toestel.

Formaat

Het basismodel is iets dunner dan zijn voorganger. Apple heeft namelijk de randen om het scherm dunner gemaakt. Ook is het toestel iets kleiner en lichter. Volgens Apple is het nieuwe toestel 11% dunner, 15% kleiner en 16% lichter dan zijn voorganger. Schaf je het toestel aan, koop dan ook een nieuw hoesje. Kies voor een goedkoop telefoonhoesje of een duurdere variant om je nieuwe telefoon goed te kunnen beschermen. Voor het eerst is ook de iPhone 12 Mini op de markt verschenen. Ook dit toestel heeft andere afmetingen. Het is het kleinste toestel dat Apple aanbiedt. 

Ontwerp en nieuwe kleuren

De iPhone 12 heeft een nieuw ontwerp. Het lijkt erop of Apple is teruggekeerd naar het vlakke design van de iPhone 4 en 5. Het nieuwe design geeft een minimalistische indruk en maakt het toestel herkenbaar. Het frame is breed met een platte achterkant en voorkant. Dit brede frame zorgt ervoor dat je net wat meer grip hebt op het toestel dan dat bij zijn voorganger met ronde zijkanten het geval was. De toestellen hebben platte zijkanten en geen achterkant meer die schuin afloopt. De Pro modellen hebben een frame van roestvrijstaal. De goedkopere varianten hebben een frame van aluminium. De toestellen zijn te verkrijgen in nieuwe kleuren. Beschikbaar zijn grafiet, zilver, goud en oceaanblauw. De laatste kleur is een opvallende donkerblauwe tint. 

5G en een OLED-scherm

Apple heeft de iPhone 12 voorbereid op de toekomst. De telefoon ondersteunt namelijk 5G. Daarnaast beschikt het toestel over een OLED-scherm in plaats van een LCD-scherm zoals het geval was bij zijn voorgangers. De nieuwe modellen beschikken ook over de snellere Apple A14 Bionic-chip, die je ook in de iPad Air vindt. Volgens Apple is de chip 50% sneller dan de A13-chip van vorig jaar. 

Betere camera’s

De iPhone 12 en de de iPhone 12 Mini hebben een 12mp ultragroothoeklens en groothoekcamera. De nachtmodus is verbeterd doordat het diafragma groter en sneller is. De nachtmodus kun je nu ook gebruiken bij het maken van een selfie. Daarnaast werkt de nachtmodus ook op de ultragroothoeklens. De 12 Pro en de 12 Pro Max hebben ook een telefotolens en een LiDAR-scanner. Met deze functie kun je een dieptekaart van een ruimte maken bedoeld voor verbeterde augmented reality. De telefotolens van de Pro Max heeft een 2,5x optische zoom. De Max heeft ook een nieuw systeem voor optische beeldstabilisatie. Hierbij wordt de sensor gestabiliseerd en niet de lens. 

MagSage, draadloos opladen

De iPhone 12 beschikt over een MagSafe magneet in het toestel. Hierdoor kun je beter draadloos opladen. Een draadloze oplader met MagSafe kan automatisch worden vastgeklikt op de magneet die aan de achterkant van de iPhone zit. Hierdoor zit de iPhone beter vast en is het niet meer zo dat de kleinste verschuiving ervoor zorgt dat het toestel niet draadloos wordt opgeladen. Het draadloos oplader werkt snel. Met een MagSafe oplader zijn laadsnelheden tot 15W geen uitzondering. Hierdoor laadt het toestel twee keer sneller draadloos op dan eerder het geval was. 

Geen oplader en geen oortjes

Waarschijnlijk komt het niet als een verrassing, maar in de verpakking van de iPhone 12 vind je geen oplader en geen oortjes. Deze worden niet meer meegeleverd en moet je apart aanschaffen. Apple geeft aan dat zij deze beslissing hebben gemaakt om het milieu te sparen. Doordat Apple minder exemplaren hoeft te fabriceren komen er minder afvalstoffen vrij en hoeven er minder kwetsbare grondstoffen worden verbruikt. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie