Afbeelding
Garagepoort

De beste garagepoort voor jouw woning

29 januari 2021 om 07:17 Partnercontent

Over het algemeen zijn er vier typen garagepoorten. Dit zijn: sectionaalpoorten, rolpoorten, openslaande garagedeuren en zijwaartse garagedeuren. Elk type poort komt met zijn eigen voor- en nadelen. Hierom is het belangrijk om even stil te staan bij de verschillende typen en na te gaan welk type het beste bij jouw woning past. Hieronder vertellen we je alles over de vier soorten garagedeuren!

De vier soorten garagepoorten

Je bent op zoek naar een nieuwe garagepoort, maar je weet niet zeker welk type het beste past in jouw garage. Deze opmerking horen we vaker langskomen! Door alle verschillende types is het lastig om één keuze te maken. Hieronder geven we enige toelichting op de verschillende soorten garagedeuren.

1. Sectionaalpoort

Een sectionaalpoort is een zeer moderne garagedeur die niet veel ruimte inneemt. De poort bestaat uit verschillende panelen, deze panelen lopen via een geleiderail. De geleiderail loop vanaf de grond naar boven en maakt een kromming horizontaal de ruimte in onder het plafond. 

De ruimtebesparing van een sectionaalpoort is het grootste voordeel van dit type poort. De poort draait niet naar buiten en de panelen schuiven uiteindelijk weg langs het plafond. Zo benut je optimaal jouw ruimte. Vrijwel alle sectionaaldeuren zijn voorzien van liftbeveiliging, dus het is ook een veilig type garagepoort.

2. Rolpoorten

Rolpoorten worden voornamelijk door bedrijven veel gebruikt. De rolpoorten worden gemonteerd bij opslag- en landbouwgebouwen om deze af te sluiten. 

Deze poorten rollen zichzelf over het algemeen op wanneer ze openen. Dit bespaart veel ruimte en is gemakkelijk om te monteren. Deze poorten zijn ook geschikt als binnendeur.

3. Zijwaartse garagepoort

De zijwaartse poort combineert de voordelen van een sectionaaldeur met die van een loopdeur. Deze zijwaartse poorten zijn namelijk makkelijk voor een klein deel te openen zodat je er makkelijk uitloopt met bijvoorbeeld je fiets. Vergeleken met de openslaande garagedeur is er voor de poort geen ruimte nodig. Wanneer je bij het plafond beperkte ruimte hebt, is een zijwaartse garagepoort ideaal. 

4. Openslaande garagepoort

Zoals we net aangaven heb je bij een openslaande garagepoort enige ruimte nodig vóór  garage. Vaak is deze ruimte aanwezig, maar wanneer de ruimte beperkt is, valt dit type al gauw af. Daarnaast zijn er tegenwoordig modernere oplossingen te krijgen zoals hierboven genoemd, die over het algemeen via een elektromotor worden bediend. Het voordeel van een simpele openslaande garagepoort is de prijs en de eenvoudige montage. 

Een garagepoort type kiezen

Zoals je hebt gelezen zit er best wat verschil tussen de vier verschillende soorten garagepoorten. Hopelijk hebben we je genoeg informatie gegeven om een slimme keuze te maken voor jouw unieke woning. Jouw wensen én jouw type woning bepaalt welk type garagepoort de beste keuze is voor jou.

Klik hier als je nog meer wilt weten over garagepoorten of bekijk de website van BestelGaragedeur.nl om jouw passende deur uit te kiezen! Hier kan je ook gerust contact opnemen wanneer iets nog niet helemaal duidelijk is.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie