Afbeelding
Dakbedekking

Waarom de zolder een fijne kamer is

13 januari 2020 om 12:25 Partnercontent

Wanneer je iemand vraagt naar wat de fijnste kamer is in huis, hoor je meestal niet de zolder. Toch is dit onterecht, want de zolder is juist wel een hele fijne kamer. Het is alleen de vraag wat je ervan wilt maken. In dit artikel lees je waarom de zolder juist zo'n fijne kamer is en verschillende mogelijkheden heeft.

Er heerst rust 
De zolder is een rustige kamer, omdat je verder van de straat afzit. Wanneer je buren in de tuin zitten, is de kans groot dat je dit minder snel hoort op zolder. Dat zelfde geldt voor andere geluiden die uit je omgeving komen. Wanneer je je nog beter wilt isoleren tegen geluid, is het ook mogelijk om je dakbedekking hierop aan te passen. Neem bijvoorbeeld een groendak, hier komt een extra laag vegetatie over je huidige dakbedekking heen. Hierdoor komt er nog minder geluid doorheen en ben je ook nog eens duurzaam bezig. 

Je zorgt gemakkelijk voor licht
Het is goed mogelijk dat de zolder bij jou donkerder is dan de rest van het huis, maar dit is gemakkelijk op te lossen. Kies bijvoorbeeld voor dakramen waar veel licht door binnenkomt. Zo lijkt je zolder meteen ruimer. Mis je licht en extra ruimte? Overweeg dan een dakkapel, hiermee heb je zowel extra licht als extra ruimte. Hierbij is het goed om te weten dat de kosten van de materialen flink uiteenlopen. Zo is de prijs van een kuntstof dakkapel het voordeligst. Ben je benieuwd hoe je zoveel mogelijk licht op jouw zolder krijgt? Vraag dan advies van bijvoorbeeld een aannemer.

Er zijn verschillende mogelijkheden
Een zolder is voor veel doeleinden te gebruiken, maar toch is een opbergruimte de meest voorkomende. Dit is zonde, want de zolder heeft veel meer potentie, vooral wanneer er de ruimte is en de isolering goed is. Zo is het mogelijk om een heerlijke slaapkamer te maken, een kantoor om te werken of studeren of een heerlijke relax kamer om tot rust te komen. Daarnaast is het ook nog een optie om er een hobbykamer of een mancave van te maken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie