Afbeelding
Gilde Amersfoort

Proef met openstelling Koppelpoort elke dinsdag en woensdag in oktober en november

21 september 2023 om 12:33 Overig Deel je nieuws

Nieuw: deze herfst verzorgt Gilde Amersfoort elke dinsdag- en woensdagmiddag bij wijze van proef twee keer een rondleiding van ongeveer een half uur in en bovenop de iconische Koppelpoort, een van de mooiste en oudste monumenten van de stad uit 1425. De poort herbergt zowel een landpoort als een waterpoort die nog vrijwel in authentieke staat is. De eerste rondleidingen vinden plaats op dinsdag 3 en woensdag 4 oktober. De laatste dag van de rondleidingen is woensdag 29 november. Als er voldoende belangstelling is, wil het Gilde er volgend jaar mee doorgaan.

De rondleidingen gebeuren ‘op aanloop’ en starten om 13:30 en 14:15 uur. In de regel is bezoek aan de Koppelpoort alleen mogelijk in combinatie met een stadswandeling (behalve als men met een eigen groep een boeking maakt). Iedereen die in de buurt is, misschien al heel vaak door de Koppelpoort is gelopen of gefietst en nu dat monument wel eens van binnen wil zien, is welkom. Maar men kan er natuurlijk ook speciaal voor langskomen!

Belangstellenden kunnen via de Gilde website een ticket kopen (www.gildeamersfoort.nl). Maar ook bij de Koppelpoort kan men bij de gidsen een kaartje aanschaffen. Prijs: € 2,50/kinderen 4 t/m 12 jaar € 1. Er kunnen maximaal 15 deelnemers mee met een rondleiding.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie