Zeist, 18 januari 2022
Petra Andre en Jack Derksen van de PI Zeist.
(Foto: Hans Roggen)
Zeist, 18 januari 2022 Petra Andre en Jack Derksen van de PI Zeist. (Foto: Hans Roggen) Hans Roggen

Stagelopen in een gevangenis??

12 juli 2022 om 13:27 Overig Deel je nieuws

 

Van observatie via camera’s en de controle van goederen, tot het verlenen van toegang en toezicht houden op afdelingen of tijdens bezoekmomenten: bij Detentiecentrum Zeist krijg je als detentie inrichtingsbeveiliger met álle onderdelen van het beveiligingsvak te maken. Zo lever je een bijdrage aan de totale veiligheid in het gebouw. Wedden dat jouw werkdagen voorbijvliegen en je ons Detentiecentrum in een mum van tijd op je duimpje kent?

Dit ga je doen In Detentiecentrum (DC) Zeist verblijven vreemdelingen die het land moeten verlaten en in afwachting zijn van hun vertrek, en mensen die zijn ingesloten op strafrechtelijke titel. Samen met je collega’s van het team Beveiliging zorg je voor het waarborgen van de orde en veiligheid in het gebouw. Een belangrijke taak dus als Detentie Inrichtingsbeveiliger. Dagen kunnen soepel verlopen, maar het is ook goed mogelijk dat de sfeer ineens omslaat en er een vechtpartij of ander incident plaatsvindt. Wat er ook gebeurt, jij en je collega’s hebben de regie in handen.

Jouw taken als Detentie Inrichtingsbeveiliger wisselen constant. Zo ben je het ene moment bij de ingang aan het werk om instructies te geven aan de bezoekers en met behulp van detectiesystemen hun spullen te controleren. Het andere moment verricht je cel inspecties. Of je houdt vanuit de securitydesk toezicht over de gehele locatie. Hierbij heb je een belangrijke rol in het vroegtijdig signaleren van onregelmatigheden en de coördinatie van je collega’s als ergens een crisissituatie ontstaat.

Lijkt dit je een leuke werkomgeving om later in te gaan werken dan is de opleiding Detentie Inrichtingsbeveiliger echt iets voor jou. Om deze opleiding te mogen gaan doen moet je minimaal 17,5 jaar zijn en een goede basisconditie hebben. Deze gaan we testen door een Fysieke Vaardigheidstoets, deze kun je vinden op internet. Ook zal je een selectiegesprek hebben met een leidinggevende van Detentiecentrum Zeist om te zien of je voldoet aan de eisen die passen bij een Detentie Inrichtingsbeveiliger. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie