Afbeelding
Pixabay

Amersfoort zoekt nieuwe stadsdichter

16 juli 2021 om 14:37 Overig

AMERSFOORT Amersfoorters met een vaardige pen kunnen zich aanmelden om de nieuwe stadsdichter van de stad te worden. Het gaat om de periode van september 2021 tot en met januari 2024. Kandidaten kunnen zich aanmelden tot zondag 15 augustus. Op zaterdag 1 september, de oprichtingsdatum van het Gilde Stadsdichters Amersfoort (GiSA), wordt de nieuwe stadsdichter gekozen.

De stadsdichter is een ambassadeur van de stad. Hij of zij moet niet alleen een vaardige pen hebben,?maar zich ook goed kunnen presenteren. De stadsdichter levert minstens twaalf keer per jaar dichterlijk commentaar op de actualiteiten in de regio.

HUIDIG Jacques de Waart is de huidige stadsdichter. De termijn van de Waart liep?eigenlijk tot eind januari 2021. In verband met corona is dit met een half jaar verlengd.

Het ambt staat open voor iedereen die in Amersfoort woont. Kandidaten kunnen meedoen door twee gedichten in te sturen. Een met het thema ‘de toekomst van Amersfoort’ en een uit eigen werk. Ook moeten zij een motivatiebrief schrijven voor hun deelname. 

JURERING Een jury en het publiek kiezen uiteindelijk wie zich de komende jaren stadsdichter mag noemen. De?jury kiest wie de vijf kanshebbers zijn. Vervolgens wordt toegewerkt?naar de verkiezingsavond waar het publiek ook een stem heeft. Dit jaar bestaat de jury uit: Wichard Maassen (journalist, schrijver en initiator van de verkiezing), Guido de Wijs (schrijver), Floor Visser (inwoner, lezer en organisator), Rob Smulders (gemeenteraadslid PvdA belast met o.a. cultuur) en Elena Alekseeva (de Bibliotheek Eemland).

Meedoen kan door een mail te sturen naar Karin Horst via k.horst@bibliotheekeemland.nl. Motivatie en gedichten dienen in aparte documenten toegestuurd te worden. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie