Het Rietveldpaviljoen
Het Rietveldpaviljoen 033Fotostad

Innovatie voor de culturele en creatieve sector in de provincie Utrecht

23 april 2021 om 11:30 Overig

AMERSFOORT Acht culturele en creatieve organisaties uit de provincie Utrecht ontvangen in totaal €305.000 voor de uitvoering van hun innovatieve plannen, waarmee zij in samenwerkingsverband de eigen organisatie en de sector toekomstbestendiger maken. Drie overheden, en vier fondsen maken deze innovatie binnen de culturele sector mogelijk, via het door hen gezamenlijk opgerichte Cultuur Innovatiefonds Provincie Utrecht (CIPU).

De acht organisaties uit de provincie zijn 033Fotostad, Fotodok, Het Literatuurhuis, Kunst Centraal, Le Guess Who, Les Maîtres Musicaux (Insomnio), Sounds like Touch en Studio PMS. De innovatiecommissie beoordeelde deze plannen zeer positief op innovatie, samenwerking en deelbaarheid binnen de sector.

ORGANISATIE De organisaties achter deze plannen gaan de komende tijd aan de slag met de uitvoering van hun innovatieve idee waarbij experiment, samenwerking en kennisdeling met de sector centraal staat. Zij krijgen daarnaast begeleiding op de uitvoering van hun plan. Het Cultuur Innovatiefonds is namelijk meer dan een fonds dat alleen financieel bijdraagt. Het faciliteert ook kennisdeling en een begeleidingsprogramma waardoor de plannen nog beter uitgevoerd kunnen wordenHet CIPU vindt het van belang dat de opbrengst van de diverse innovaties ten goede komen aan zoveel mogelijk instellingen en makers in de gehele provincie Utrecht. 

WETHOUDER CULTUUR AMERSFOORT Fatma Koser Kaya, wethouder Cultuur Amersfoort: ,,De culturele sector in onze provincie is enorm veelzijdig. Dat blijkt ook uit de uiteenlopende initiatieven die een toekenning uit het Cultuur Innovatiefonds ontvangen. Met dit fonds bevorderen we de innovatieve kracht van de culturele sector en stimuleren we onderlinge samenwerking. De cultuursector maakt een zware tijd door dus investeren in de toekomstbestendigheid van de sector, is belangrijker dan ooit.” 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie