Afbeelding
BDU

Nederland knalt het nieuwe jaar in ondanks vuurwerkverbod

1 januari 2021 om 00:14 Overig

AMERSFOORT Ondanks het vuurwerkverbod werd er om middernacht door het hele land even flink geknald met vuurwerk. Op meerdere plaatsten was siervuurwerk te zien en waren harde knallen te horen. Vanuit meerdere plaatsen in het land kwamen berichten van vuurwerk dat 'niet onderdoet voor andere jaren' of 'het gaat helemaal los', meldde het ANP. Het bleek echter snel dat men minder langdurig vuurwerk af aan het steken was dan andere jaren.

Tot middernacht werd ook al beduidend minder vuurwerk afgestoken dan andere jaren. Wel klonken er, vooral vroeger op de avond, in diverse wijken enorme knallen van illegale ‘bommen’. Dat ging ook op voor Amersfoort. Met name in het Soesterkwartier. Buurtvaders liepen door de stad om dit en andere onrusten te helpen voorkomen.

In plaatsen door heel Nederland was voor middernacht sprake van vuurwerkoverlast en onrust door groepen mensen die samen kwamen en vuurwerk afstaken. Ook werden op veel plekken auto’s, banden en andere dingen in de brand gestoken. Ook in Amersfoort had de brandweer meerdere meldingen te verwerken tot middernacht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie