Leerlingenteam neemt waterflessen in ontvangst
Leerlingenteam neemt waterflessen in ontvangst S.Hessels

Dubbelster wordt afvalarme school

Overig Deel je nieuws

Basisschool de Dubbelster in Kattenbroek wordt een afvalarme school. De school, met een internationaal profiel, werkt samen aan duurzaamheid en afvalvermindering. Dit is niet alleen een doel van de school, maar ook van het Leerlingen Advies Team (LAT) en de kinderwijkraad Kattenbroek.

Met dit mooie cadeau voor huidige (en toekomstige) leerlingen, mede mogelijk gemaakt met buurtbudget, heeft de school het startsein gegeven voor het afvalarm maken van de Dubbelster.
Wegwerpverpakkingen voor eten of drinken mogen niet meer mee naar school. Mocht een kind toch een pakje of wikkel hebben, dan gaat de (lege) verpakking in de tas terug naar huis. Verpakkingen van traktaties worden ook mee naar huis gegeven, GFT afval wordt apart ingezameld.

"Onze leerlingen kunnen hun drinken in de Dubbelster-Dopper meenemen in plaats van drinkpakjes. Dat is beter voor het milieu en, zeker als de fles met water gevuld wordt, ook nog eens beter voor de gezondheid! Kinderen mogen altijd hun fles met water bijvullen.
We hebben speciaal voor de Dopper-flessen gekozen, omdat deze duurzaamheid onderschrijven; ze zijn stevig en gaan lang mee. 5% van de Dopper-opbrengsten wordt geïnvesteerd in het verminderen van plastic vervuiling en het verzorgen van toegankelijk water waar dit het hardst nodig is.", aldus directeur Sabine Hessels. "Bovendien past het bij de Gezonde Wijk Kattenbroek om water drinken te stimuleren. Alle kinderen nemen voor hun eerste pauze groente of fruit mee."

Het Leerlingen Advies Team mocht de flessen uitdelen. 
 

advertentie