De locatie leusderweg
De locatie leusderweg Stijn Peperkamp

MBO Amersfoort heeft opnieuw een vestiging duurzaam verlicht

Overig Deel je nieuws

Sinds augustus profiteert er weer een vestiging van MBO Amersfoort van duurzame LED verlichting. De Amersfoortse beroepsopleider realiseert door de overstap enorme besparingen. Duurzaamheid en gezondheid zijn belangrijke aspecten voor het MBO. Duurzaamheid en gezondheid zijn belangrijke aspecten voor het MBO. Een gezonde school is namelijk het doel. LED zal dan ook bijdragen aan het behalen van dit doel. 

MBO Amersfoort heeft meerdere vestigingen in Amersfoort. De vestiging aan de Leusderweg is omgebouwd naar LED. Maar liefst 142 ruimtes zijn nu voorzien van LED panelen of LED downlighters. Dit zijn onder andere alle lokalen, de gangen en de toiletten. De verlichting is geplaatst door LED leverancier Saled. 

Een energiebesparing van 60% door LED

Door de nieuwe verlichting realiseert MBO Amersfoort niet alleen een mooier beeld maar ook enorme besparingen. Door de verlichting te vervangen door LED gaat de school 60% besparen op de energierekening. Daarnaast wordt de uitstoot van CO2 en zwavel gereduceerd met maarliefst 96.176 kilogram en 72.217 gram. Hiermee is de verlichting binnen 3,3 jaar terugverdiend. 

LED heeft een positief effect op leerlingen

LED verlichting zorgt voor een betere concentratie bij zowel leerlingen als leerkrachten. Dit komt omdat conventionele verlichting flikkert. Dit is niet met het blote oog te zien, maar het heeft wel degelijk effect op de mens. Door deze flikkering raken mensen eerder vermoeid. LED verlichting is daarentegen stil waardoor er minder snel vermoeidheid optreedt.

advertentie
advertentie