Afbeelding
Tonny Bos/Raaf033

Zonnebloemen voor moskeegangers in strijd om hoger minimumloon

5 mei 2021 om 16:42 Opinie

AMERSFOORT De actiegroep ‘Amersfoort voor 14’, die strijdt voor een hoger minimumloon, heeft zaterdag 1 mei zonnebloemen aangeboden aan moskeegangers bij de El Fath moskee. ,,Met deze actie hebben we tijdens de ramadan, een maand die in het teken staat van saamhorigheid, en op 1 mei, de dag van de arbeid, aandacht gevraagd voor hun strijd voor een minimumloon van minstens 14 euro per uur.”

De actie zorgde volgens de groep voor vrolijke gezichten: ‘de bloemen werden hartelijk ontvangen’. De zonnebloemen moeten symbool staan voor ondernemers die hun personeel nu al zonder landelijke wetgeving een goed loon willen uitbetalen waar mensen fatsoenlijk van kunnen leven. ,,Amersfoort voor 14 is tevens op zoek naar ondernemers die de strijd voor een hoger minimumloon ook belangrijk vinden. De groep zoekt ondernemers die hun personeel minimaal 14 euro bruto per uur betaalt om hen in het zonnetje te zetten. In contact treden kan via team@voor14.nl.”

Amersfoort voor 14 zet zich sinds afgelopen najaar in om via gerichte acties in Amersfoort aandacht te vragen voor de landelijke strijd om zo snel mogelijk het minimumloon te verhogen naar minstens 14 euro per uur met behoud van koppeling aan de uitkeringen. Meer informatie op voor14.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie