Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Pixabay

Ska Kinderopvang en Stichting Meerkring verder als Kindcentrum de Kei

23 juni 2021 om 17:00 Onderwijs

AMERSFOORT Ska Kinderopvang en Stichting Meerkring, Primair Onderwijs Amersfoort, onthulden woensdag met trots de naam van het toekomstige Kindcentrum in Schothorst voor zowel medewerkers, leerlingen als ouders: Kindcentrum De Kei.

De naam De Kei is voortgekomen uit een uitgebreide ideeënstroom. Maar liefst 145 namen zijn de revue gepasseerd. Een jury bestaande uit kinderen en medewerkers sprak haar voorkeur uit, communicatie professionals van Ska en Stichting Meerkring gaven hun advies en het kindcentrum-ontwikkelteam kwam vervolgens unaniem tot de naam: Kindcentrum De Kei. ,,De naam past bij de geschiedenis van de stad Amersfoort: de Amersfoortse Kei is een grote zwerfsteen in Amersfoort, waaraan de stad de bijnaam Keistad en haar inwoners de geuzennaam Keientrekkers danken.’’

ONTHULLING Woensdag werden medewerkers, leerlingen en ouders door middel van een bericht en een ludieke video op de hoogte gebracht van de nieuwe naam. Onno Hoekstra, meerscholendirecteur Stichting Meerkring: ,,Inmiddels hebben we al veel mooie reacties mogen ontvangen op de nieuwe naam van ons toekomstige kindcentrum en op de onthulling ervan. Als team genieten we dan ook volop na.”

OORSPRONG De openbare basisscholen De Zevensprong en De Weesboom van Stichting Meerkring gaan fuseren. Daardoor ontstaat ‘Kindcentrum De Kei’. Samen met de kinderopvanglocaties van Ska gaan de scholen per 1 augustus verder onder de naam De Kei.

In augustus 2022 opent Kindcentrum de Kei haar deuren bij het nieuwe pand aan het Bruispad in Schothorst. Kinderen kunnen aangemeld worden via https://www.obsdezevensprong.nl/ of https://www.ska.nl/. De nieuwe website zal naar verwachting in augustus 2021 live gaan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie