Flyer Weggeeflokaal
Flyer Weggeeflokaal MBO Amersfoort

Studenten MBO Amersfoort starten Weggeeflokaal

Onderwijs Deel je nieuws

In de school voor Gezondheidszorg en Welzijn aan de Leusderweg hebben studenten de afgelopen weken hard gewerkt aan het opbouwen van een winkeltje in de vorm van een Weggeeflokaal. De studenten hebben kleding en speelgoed ingezameld via het personeel, hun eigen netwerk en ze zijn natuurlijk hun eigen kast in gedoken.

Het project is gestart met het idee mensen uit de regio blij te maken met kleding en speelgoed. Bezoekers kunnen naar het Weggeeflokaal bellen om een winkelafspraak te maken en mogen dan 6 items per persoon gratis meenemen.

Het project is in het kader van Maatschappelijke diensttijd in samenwerking met Netwerk Sociale Gasten. Het doel is studenten activeren om iets voor een ander te betekenen. De studenten van de opleiding Sociaal Werker zijn van nature sociaal betrokken en wellicht ontstaan er in het Weggeeflokaal nog andere leuke matches.

Met het project slaan we twee vliegen in één klap. In Corona tijd is het voor studenten namelijk lastiger om waardevolle praktijkervaring op te doen maar met dit project krijgen zij toch die mogelijkheid. Want het is meer dan alleen een Weggeeflokaal runnen; ze leren de sociale kaart kennen, ze gaan langs instanties om het initiatief onder de aandacht te brengen en ontmoeten mensen met verschillende achtergronden.

Op vrijdag 21 mei wordt het weggeeflokaal feestelijk geopend door wethouder Menno Tigelaar en voorzitter college van bestuur MBO Amersfoort Marlies Verkuijlen. Vanaf dan kunnen er afspraken gemaakt worden.

advertentie
advertentie