Afbeelding
‘t Hooghe Landt

Kinetisch Huis van ’t Hooghe Landt wint finale scholierenwedstrijd Artcadia

21 april 2021 om 18:30 Onderwijs

AMERSFOORT Het Kinetisch Huis van ‘t Hooghe Landt uit Amersfoort heeft woensdagmiddag de kunst- en techniekwedstrijd Artcadia gewonnen. Het winnende ontwerp is een hoog gebouw dat op drie manieren groene energie opwekt. Er staat een windmolen op het dak, drie regenpijpen vangen regenwater op en zetten dit om in energie, en het hele gebouw draait met de zon mee, zodat de zonnepanelen zoveel mogelijk zon kunnen opvangen. Een goed doordachte toekomstvisie en een compleet plaatje, zo vond de jury.

Met het winnende idee heeft ‘t Hooghe Landt de hoofdprijs in de wacht gesleept: een bezoek aan Vlieland voor tien leerlingen en twee docenten. 

In totaal presenteerden twaalf scholen woensdagmiddag na een maanden durende wedstrijd hun kijk op de toekomst. Dit gebeurde via een liveverbinding met de jury. De ideeën varieerden van een huis gebouwd van afval, een flower-drone, een vrachtschip op waterdamp en oplossingen tegen waterverspilling. De presentatie van deze allereerste (digitale) finale lag in handen van Jard Struik. De jury bestond dit jaar uit onder meer Gert Kroon (directeur Arcadis Nederland BV), Maria Westerbos (directeur Plastic Soup Foundation) en filmregisseur Tamara Bos. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie