Afbeelding
Farel College

Oplevering nieuwbouw Farel College

15 april 2021 om 16:28 Onderwijs Deel je nieuws

Donderdag 15 april was de officiële oplevering van de nieuwbouw van het Farel College. Op een groot deel van de school is een extra verdieping gerealiseerd met lokalen en studieruimtes. Ook is er een tribunetrap gemaakt die de begane grond met de eerste verdieping verbindt. Een klein gezelschap vanuit school en de bouw vierde de oplevering met koffie en taart.

Rector Thijs Jan van der Leij is blij met het nieuwe deel van de school. “Het benadrukt het open karakter van onze school. Er is veel lichtinval door de ramen en lichtstraten. De nieuwe brede tribunetrap schept veel ruimte en geeft leerlingen een plek om te ontspannen.”

Na ruim 10 maanden verbouwen is de nieuwe verdieping van het Farel College afgerond, afgezien van de laatste werkzaamheden als het stofferen van de treinzitjes in de studieruimtes en het plaatsen van trapleuningen. De nieuwbouw vervangt daarmee een deel van de noodgebouwen op het plein.


Treinzitjes en open leercabines 

Keuzewerktijd speelt een belangrijke rol in het onderwijs van het Farel. Door de nieuwe leer- en werkplekken voor leerlingen en docenten is er meer ruimte voor zelfstandig en vakoverstijgend leren en werken. Hoge treinzitjes maken het mogelijk voor leerlingen om zich terug te trekken in de grotere studieruimte. Ook zijn er open leercabines, voor studie of overleg. 

Opening

Binnenkort is de levering van het meubilair en de verwachting is dat de nieuwbouw voor de zomervakantie in gebruik kan worden genomen door leerlingen en docenten. 

Later dit jaar vindt een feestelijke opening plaats, als de coronamaatregelen zijn versoepeld.  

De nieuwbouw is gerealiseerd door Bureau Bos Architecten in samenwerking met Koelewijn Bouw.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie