Afbeelding
Ernst Hofstede

Nieuwe bewoners in de schooltuin De Kosmos

Onderwijs

AMERSFOORT Sinds vorige week heeft montessorischool De Kosmos nieuwe bewoners in de schooltuin. In de door ouders gemaakte ren hebben zij vier kippen. De kippen hebben van de kinderen de namen Lenny, Ozzy, Kazie en Koosje gekregen. 

,,Op een montessorischool dragen kinderen zorg voor de omgeving. Vaak is dat voor een eigen kamerplant of de vissen in het aquarium in de klas. Bij ons is dat ook voor de moestuin en sinds kort de kippen. Het enthousiasme is groot, zeer groot. Tijdens het buitenspelen in de pauzes staan veel kinderen om en het liefst in de ren. Het is wachten op de eerste eieren”, schrijft Ernst Hofstede namens de bassschool.

Dinsdag 13 april was de nationale buitenlesdag. In de buitenlucht en op het groene schoolplein kregen alle groepen een les. Voor de ene groep een tekenles, de ander ging bijvoorbeeld met de taalsymbolen (woorden benoemen) aan de slag. Natuurlijk niet allemaal tegelijk, want ze dienen nog wel rekening te houden met de cohorten. ,,Wij geven regelmatig een les buiten, omdat buitenlucht en meer beweging goed zijn voor de fysieke en mentale gezondheid. Ons schoolplein en het aangrenzende park Schothorst lenen zich daar uitstekend voor. En leerlingen en leerkrachten vinden deze lessen in de natuur zeer fijn en ‘zouden altijd wel buiten les willen hebben’.”

Afbeelding
advertentie
advertentie