Gastdocent Katrin helpt met het maken van een plattegrond
Gastdocent Katrin helpt met het maken van een plattegrond Izabel Kapteijn

Start aanvullend onderwijs programma nieuwkomers: IMC On Tour Amersfoort

Onderwijs Deel je nieuws

Vanaf oktober is IMC On Tour gestart in Amersfoort. IMC On Tour biedt nieuwkomers kinderen, met veelal een vluchtelingenachtergrond, tussen de 10-14 jaar elke week bijzondere lessen aan. Op woensdagmiddag en in de schoolvakanties volgen de kinderen een programma waarin zij kennis maken met verschillende vakgebieden en beroepen. De leerlingen zijn afgelopen drie weken aan de slag gegaan met het vak Architectuur en Bouwkunde. Opdracht: maak je eigen droomhuis! 

 

Maak je eigen droomhuis!

Terwijl de leerlingen bij de eerste les nog hard op zoek moeten naar de woorden voor bank, stoel, muur en woonkamer staan ze de laatste les vol vertrouwen hun moodboard, plattegrond en maquette te presenteren. De kinderen hebben allemaal hun eigen draai aan de opdracht gegeven. Linda (11 jaar) heeft twee huizen ontworpen; één voor doordeweeks en één voor in het weekend. Grmatik (10 jaar) heeft zich alvast op de toekomst gericht en een babykamer ontworpen. Het droomhuis van Sinoda (10 jaar) heeft een zwembad, net als bijna alle andere droomhuizen. ‘ Mijn droomhuis heeft een zwembad binnen, want het is vaak koud in Nederland’ vertelt Sinoda.

De lessen van IMC On Tour worden gegeven door bevlogen en inspirerende gastdocenten die de kinderen meenemen in hun enthousiasme voor het beroep dat zij uitoefenen. Door deze bijzondere ontmoetingen maken de kinderen direct kennis met de Nederlandse samenleving en met zichzelf. ‘Ik vond het een heel mooie ervaring! Erg leuk om over mijn werk als architect te vertellen aan leergierige, enthousiaste en opgewekte kinderen.’ zegt gastdocent en Architect Katrin Bruggen van architectenbureau XS Architecten, gevestigd in Amersfoort. De lessen worden in samenwerking bedacht met Izabel Kapteijn, conceptontwikkelaar van IMC On Tour; ‘Het is fantastisch om te zien hoe kinderen geïnspireerd raken door professionele beroepskrachten voor de klas te zetten..Die ontmoetingen zijn heel waardevol voor de leerlingen én voor de gastdocenten’.

Voor verschillende vakken is IMC On Tour nog op zoek naar bevlogen gastdocenten, met passie voor hun werk. Ook zijn ze nog op zoek naar vrijwilligers die net zo nieuwsgierig zijn als de leerlingen en energie krijgen van het werken met kinderen. Ken je of ben je iemand die geknipt is als gastdocent of als vrijwilliger; mail dan naar izabel.kapteijn@weekendschool.nl

advertentie
advertentie