De oud-leerlingen van de Mavo, examenjaar 1995, hebben elkaar na jaren weer gevonden.
De oud-leerlingen van de Mavo, examenjaar 1995, hebben elkaar na jaren weer gevonden. Bianca van der Linden-Snel

Reünie 't Atrium drukbezocht

27 november 2019 om 13:02 Onderwijs

SCHOTHORST Dit jaar bestaat 't Atrium vijftig jaar, reden voor een reünie. Op 16 november was het dan ook zover. Tijdens de reünie kwamen leerlingen en medewerkers uit de hele geschiedenis van 't Atrium weer bij elkaar. Ook de voorgangers van het 't Atrium, het Vallei College, het Schothorst College, SG de Schothorst, de Rijks HBS en RSG de Thorbecke waren welkom.

Bianca van der Linden-Snel

Harko Boswijk, rector van het Atrium: ,,We hadden genoeg redenen om een reünie te organiseren. 't Atrium bestaat dit jaar vijftig jaar waarvan veertig jaar op de Paladijnenweg. Daarnaast bieden we al twintig jaar tweetalig onderwijs en alweer vijftien jaar de sportklas. Tel daar de bovengemiddelde betrokkenheid van het docententeam bij op en een reünie is snel bedacht. Een grote reünie organiseren is echter niet eenvoudig. Daarom hebben we de organisatie uitbesteed aan de reüniecommissie. Samen met een aantal van onze leerlingen hebben zij de dag verzorgd. Ruim honderd (oud)medewerkers en meer dan achthonderd oud-leerlingen zijn geweest. Ik vind het mooi om te horen hoe leuk mensen het hier hebben gehad. We kijken terug op een heel gezellige reünie."

HERINNERINGEN ,,De dag begon met een 'terug in de klas' moment. Oud-leerlingen werden ingedeeld bij oud klasgenoten om herinneringen op te halen, gezellig te kletsen en een nieuwe klassenfoto te maken. Daarna konden ze een les volgen bij één van hun favoriete docenten. Er was een schoolrooster waar iedereen blij van werd. Er waren diverse lessen, zoals de economie les van Hans Hupperetz of de aardrijkskunde les van Oscar Witte. Marten van Meurs haalde herinneringen op van het PEMA-cabaret en de podium- en muziekavonden. De sectie LO hield open huis waarbij leerlingen werden uitgedaagd om een potje tafeltennis of badminton te doen. Na een heerlijk buffet was het tijd voor een feestje in de aula. Vijf jaar geleden is op deze school RedFace ontstaan, een jong rocktrio dat inmiddels niet meer bestaat. Speciaal voor de reünie traden ze nog een keer op. Zo zijn er diverse beroemdheden 'groot' geworden op deze school. Na de muziekquiz van Marten van Meurs en Peter Visser was het tijd om los te gaan op de dansvloer", vertelt Jan Jaap Flokstra van de reüniecommissie.

REACTIES Masja de Bruin en Betty Carree namen de moeite om speciaal voor deze dag oud klasgenoten van de Mavo, examenjaar 1995 op te speuren. ,,We vonden ruim vijftig klasgenoten terug en maakten een groepsapp aan. Daarin hadden we al zoveel voorpret. Er werden foto's gedeeld en herinneringen opgehaald. Er bleek een oud klasgenoot in Spanje te wonen die voor de gelegenheid zelfs naar Amersfoort kwam. Even terug in de schoolbanken, wat een herkenning! Het was een geweldige dag", zegt Betty. Er kwamen veel lovende reacties, zo was op Facebook te lezen: 'Ruim dertig jaar terug in de tijd'. 'Memory Lane'. 'Goed georganiseerd!', 'Fijn om oud klasgenoten weer eens te zien. Genoten!'

Foto's staan op www.t-atrium.nl/algemeen/t-atrium/t-atrium-in-beeld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie