Een informatieavond vond plaats in Vathorst in november.
Een informatieavond vond plaats in Vathorst in november. Vathorsttv/Ewerdt Heideman

Vereniging tekent bezwaar aan tegen sloop ‘Skaeve Huse’-boerderij

19 januari 2023 om 10:00 Nieuwbouw

AMERSFOORT Nadat eerder buitengewoon raadslid Van den Nieuwendijk haar zorgen al uitte en schriftelijke vragen stelde over de beoogde sloop van het pand op de Palestinaweg-Oost 3-5 (de door het college gekozen locatie voor Skaeve Huse), heeft nu ook de Vereniging Belang van Vathorst officieel bezwaar aangetekend.

Dit bezwaar richt zich vooral op het beeldbepalende en karakteristieke karakter van deze boerderij, schrijft de belangengroep. Omdat het verdwijnen van het bakhuis, de waterput en de boerderij het authentieke landschap aantast, stelt de vereniging dat het bestemmingsplan niet meer up-to-date is en verzoekt de gemeente de boerderij op te nemen als ‘karakteristiek’.

Daarnaast, zo stelt de vereniging bij monde van woordvoerder Joost Phielix, wordt er ogenschijnlijk vooruitgelopen op de ontwikkeling van de bouw van zogenaamde Skaeve Huse op deze locatie. ,,De vereniging is tijdens de recente ontmoeting met wethouders Janssen en Dijksterhuis verzekerd dat besluitvorming hierover nog niet aan de orde is. De initiatiefnemer kan toch niet met een sloop beginnen, als er nog geen besluit genomen is?”, aldus een ontstelde Phielix.

De vereniging die naar eigen zeggen ‘inmiddels steeds meer tractie begint te krijgen onder omwonenden en geïnteresseerden’ neemt inmiddels leden aan op hun nieuw website: belangvanvathorst.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie