Vesteda en BAM Wonen gaan samen 116 woningen verduurzamen in Amersfoort
Vesteda en BAM Wonen gaan samen 116 woningen verduurzamen in Amersfoort BAM Wonen

Vesteda en BAM Wonen gaan 116 woningen verduurzamen in Amersfoort

23 juni 2021 om 15:00 Nieuwbouw

AMERSFOORT Vesteda en BAM Wonen starten in augustus 2021 met het verduurzamen van 116 woningen in de wijk Schuilenburg in Amersfoort. De verduurzaming bestaat uit onderhoudswerkzaamheden en energiebesparende maatregelen, waardoor het energielabel van de woningen verandert van D/E naar A. ,,Na de werkzaamheden beschikken de bewoners over een duurzame en comfortabele woning met een moderne uitstraling’’, aldus BAM Wonen bv.

De onderhoudswerkzaamheden bestaan onder meer uit het plaatsen van nieuwe dakpannen, regenpijpen en dakgoten en het herstellen van voeg- en metselwerk. Op zolder worden de plafonds van zachtboard vervangen door een gipsplafond, waarbij eventueel aanwezig asbest wordt gesaneerd. Ook worden drie rookmelders geplaatst en gas-, water- en elektraleidingen gecontroleerd. ,,Dankzij deze onderhoudswerkzaamheden krijgt elke woning een kwalitatieve en esthetische upgrade.’’

In het verlengde van de samenwerkingsovereenkomst tussen Vesteda en Vogelbescherming Nederland, plaatst BAM Wonen permanente gierzwaluw- en vleermuiskasten in de kopgevels van de woningen. Vesteda wil vogels en vleermuizen ook een fijne plek bieden in de stad.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie