Afbeelding
De Alliantie

Bouw van nieuwe appartementen in Vathorst gestart

Nieuwbouw

AMERSFOORT Deze maand is de bouw gestart van 21 sociale huurwoningen in Vathorst. Eind 2020 werden aan de Baak van Zierikzee ook al 32 sociale huurwoningen opgeleverd. De gebouwen liggen naast elkaar. In 2020 leverde de Alliantie in totaal 99 sociale huurwoningen op. 

Het gebouw waarvan de bouw onlangs is gestart, omvat 21 appartementen verdeeld over vier verdiepingen. Er zijn 8 tweekamerappartementen en 13 driekamerappartementen. Joan van der Burgt (directeur de Alliantie): ,,Met de toevoeging van deze mix van twee- en driekamerappartementen voorzien we in de nog steeds grote vraag van een- en tweepersoonshuishoudens naar sociale huurwoningen.”

Het project dat in december 2020 is opgeleverd omvat 32 driekamerappartementen. De appartementen op de begane grond liggen hoger ten opzichte van de straat en hebben een eigen terras. De appartementen op de eerste en tweede verdieping hebben een balkon. De appartementen zijn bereikbaar via de galerij aan de achterkant van het gebouw. Natuurlijk heeft het gebouw een lift. 

Alle appartementen van beide gebouwen zijn gasloos en worden duurzaam verwarmd met een warmtepompboiler voor de verwarming van het douche-/kraanwater en met elektrische radiatoren. Om het stroomverbruik te compenseren komen er ruim 200 zonnepanelen op de daken van de gebouwen.

De 21 appartementen worden naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022 opgeleverd. Ruim voordat de appartementen klaar zijn, worden ze gepubliceerd op de site van Woningnet.

Afbeelding
advertentie
advertentie