Afbeelding
Archief BDU Media

Amersfoort profiteert van woningbouwimpuls: 4.220 woningen erbij

18 februari 2021 om 09:32 Nieuwbouw

AMERSFOORT In 28 gemeenten door heel Nederland kunnen binnenkort 44.666 nieuwe woningen worden gebouwd, maakte de Rijksoverheid donderdagochtend bekend. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties geeft hiervoor een financiële bijdrage van 266 miljoen euro vanuit de woningbouwimpuls. ,,Hiermee draagt het ministerie bij aan projecten die anders moeilijk of traag tot stand komen omdat ze een financieel tekort hebben.” Er is een groot tekort aan woningen. Tot 2030 moeten er circa 900.000 woningen bijkomen.

De woningen die worden gebouwd zijn voor het grootste deel bedoeld voor starters en mensen met een middeninkomen. Gemeenten en provincies dragen zelf ruim 340 miljoen euro bij. Amersfoort (4.220 woningen erbij) profiteert het meest, samen met Zoetermeer (+4.500) en Amsterdam (+4.147).
Samen met de eerste tranche van 51.021 woningen kunnen dankzij de woningbouwimpuls tot nu toe al 95.687 nieuwbouwwoningen worden gebouwd.

(Artikel gaat verder onder de afbeelding).


pixabay

MIDDENINKOMENS Gemeenten kunnen een beroep doen op de woningbouwimpuls voor het versnellen van de bouw, het vergroten van het aantal nieuwbouwwoningen in een project of het vergroten van het aandeel betaalbare woningen voor mensen met een laag of middeninkomen. Het geld kan ingezet worden voor het betaalbaar maken van woningen of voor het geschikt maken van de locatie voor woningbouw. Zo worden er zeven stationsomgevingen en drie stadscentra aangepakt en worden vier verouderde kantoorgebieden en elf bedrijventerreinen getransformeerd in woningen.

Van de 44.666 woningen die in deze tranche gebouwd worden, valt 67 procent in de categorie ‘betaalbaar’. Dit zijn woningen bedoeld voor de sociale huursector, middenhuur en betaalbare koopwoningen. Verder worden 1.100 tijdelijke woningen gebouwd. Daarnaast hebben veel projecten speciale aandacht voor woningen voor starters, senioren, studenten en aandachtsgroepen.


Rijksoverheid

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie