Afbeelding
Soesterhof

Nieuwe duurzame buurt Soesterhof opgeleverd

15 december 2020 om 14:32 Nieuwbouw

AMERSFOORT Amersfoort is een bijzondere buurt rijker: Soesterhof. De duurzame buurt, helemaal bedacht door de bewoners zelf, gaat nu bewoond worden.

De eerste bewoners krijgen nu hun sleutels en in januari en februari worden de andere huizen opgeleverd.

Soesterhof is een project op de Wagenwerkplaats: 42 woningen, gebouwd rondom een grote tuin. Behalve die tuin zijn ook de huizen zelf ‘groen’, met duurzame materialen, zonnepanelen die geïntegreerd zijn in het dak en om elk huis een dikke isolerende schil. Middenin de tuin ligt een gezamenlijke ruimte waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Dat de bewoners elkaar kennen, heeft alles te maken met het ontstaan van de buurt. De Soesterhoffers namen zelf het initiatief. Acht jaar geleden begonnen ze met het uitkristalliseren van hun ideeën en met het overleg met de NS, van wie ze de grond gekocht hebben.

Soesterhof bestaat grotendeels uit koopwoningen, maar onder de 42 huizen zijn ook twaalf sociale huurwoningen. Het eerste kopersblok is begin december opgeleverd en vanaf 14 december gaan de huurwoningen open. Voor die verhuur werkt Soesterhof samen met de corporatie Omnia Wonen. Op 15 december houden de bewoners en Omnia een feestelijke sleuteloverdracht.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie