Extinction Rebellion protesteerde ook in september 2020 bij samenkomst van de gemeenteraad. Ze wilden daarmee de raadsleden bewegen ‘haast te maken met de energietransitie’.
Extinction Rebellion protesteerde ook in september 2020 bij samenkomst van de gemeenteraad. Ze wilden daarmee de raadsleden bewegen ‘haast te maken met de energietransitie’. Smulders Audiovisueel/Ewerdt Heideman

Extinction Rebellion Amersfoort demonstreert tegen Black Friday

24 november 2022 om 14:28 Natuur en milieu

AMERSFOORT Extinction Rebellion Amersfoort gaat vrijdagmiddag 25 november bij de Kamperbinnenpoort demonstreren tegen Black Friday. Op welke manier deze actie vorm krijgt, meldt de actiegroep niet.

,,Het zal u waarschijnlijk niet ontgaan zijn. Al wekenlang worden we er mee doodgegooid op radio en tv: vrijdag 25 november is het Black Friday. De uit de Verenigde Staten overgewaaide waanzin, waarin iedereen opgeroepen wordt zoveel mogelijk te consumeren. Het maakt niet uit wat en waar, maar kopen zal je, lijkt de boodschap. Dat je door al die overconsumptie moedertje aarde volledig uitput en naar de knoppen help, lijkt de liefhebbers van Black Friday nauwelijks te interesseren.”

,,Met de mislukte klimaatconferentie van Sharm-el-Sheikh nog maar nauwelijks achter de rug, is een dergelijke houding onbegrijpelijk en niet te accepteren. Samen met een toenemend aantal mensen, verzet ook XR-Amersfoort zich sterk tegen deze verdere uitputting en vernietiging van onze planeet. Vanuit die overtuiging organiseert XR-Amersfoort een actie, erop gericht om mensen wakker te schudden en hen op te roepen zich tegen deze verdere uitputting van onze planeet te verzetten.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie