Afbeelding
Jeanne Gootzen

Amersfoortse ‘opmars’ naar Landelijke Klimaatmars

21 oktober 2021 om 10:42 Natuur en milieu

AMERSFOORT De lokale klimaatcoalitie Amersfoort houdt vrijdag 22 oktober van 14.00 tot 17.00 (hoogtepunt zo rond 15.00-15.30 uur) uur een ludieke actie in het centrum van Amersfoort om belangstellenden te informeren en enthousiasmeren tot deelname aan de klimaatmars op 6 november in Amsterdam en over de acties in Amersfoort in de aanloop daar naartoe.

,,De aanhoudende klimaatcrisis is een bron van onzekerheid over de toekomst. In wat voor wereld komen wij en de volgende generaties terecht als we doorstomen op de huidige, destructieve koers”, schrijft de organisatie. 

,,Veel Nederlanders van allerlei achtergronden zien de situatie ontsporen, en willen resolute actie zien, niet alleen van ons kabinet, maar ook van de wereldleiders die begin november bij elkaar komen tijdens de klimaattop in Glasgow.” Daarom organiseert de landelijke Klimaatcoalitie op 6 november een grote manifestatie in Amsterdam en de Amersfoortse klimaatcoalitie wil erbij zijn.

De Klimaatcoalitie is een breed front van verschillende groepen, zoals de Grootouders voor het Klimaat, waar Hermien uit Amersfoort (foto) lid van is, net als Milieudefensie Amersfoort en Extinction Rebellion.

Belangstellenden zijn welkom om langs te komen op de Varkensmarkt, de Facebookpagina te bezoeken of de landelijke site www.klimaatmars2021.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie