Afbeelding
Jens Knölker

Klimaatpelgrims in Amersfoort

24 september 2021 om 12:29 Natuur en milieu

AMERSFOORT Dertig klimaatpelgrims verblijven van 5 tot 7 oktober in Amersfoort. Tijdens hun verblijf willen de pelgrims in gesprek met Amersfoorters over het klimaat en klimaatrechtvaardigheid. De pelgrimstocht startte in augustus in Polen en eindigt in november in Glasgow, bij de 26ste Wereldklimaatconferentie.

Het Amersfoorts netwerk 033Groenekerken ontvangt de pelgrims twee nachten in het kerkelijk oecumenisch centrum Het Brandpunt. Woensdagmorgen 6 oktober kan iedereen de pelgrims van 10.30 tot 12.00 uur ontmoeten en met hen in gesprek gaan. Opgeven is nodig en kan via 033groenekerken@gmail.com. ’s Avonds is er om 19.30 uur een korte viering in Taizé-stijl, deze viering is vrij toegankelijk. Donderdagochtend 7 oktober vertrekken de pelgrims naar Zeist.

De pelgrimstocht wordt in Nederland georganiseerd door GroeneKerken en Vastenactie in samenwerking met plaatselijke kerken. De pelgrims bezoeken diverse kerken langs de route op weg naar Glasgow: ,,Met deze pelgrimstocht vragen wij als kerken aandacht voor klimaatverandering en onze rol daarin. We leggen nadruk op de urgentie van ons klimaatprobleem en roepen op tot klimaatgerechtigheid. Hoe kunnen we zorgdragen voor de schepping? Hoe kunnen we zelf stappen zetten om te komen tot klimaatgerechtigheid in ons eigen leven?”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie