Afbeelding
Pixabay

Bijdrage Amersfoorts Toekomstfonds voor vier duurzame initiatieven

14 juli 2021 om 19:00 Natuur en milieu

AMERSFOORT Met het Toekomstfonds Duurzame Ontwikkeling wil de gemeente Amersfoort innovatieve ideeën van ondernemers en inwoners ondersteunen. Het fonds is bedoeld voor initiatieven die bijdragen aan hergebruik van afval en grondstoffen, aan energiebesparing of aan het opwekken van duurzame energie. Dit jaar ontvangen wederom vier projecten geld uit dit fonds.

,,Met het Toekomstfonds stimuleren wij maar al te graag de plannen van inwoners en ondernemers die bijdragen aan de CO2-neutrale en afvalloze stad”, zegt Astrid Janssen, wethouder Duurzaamheid. ,,Mooi om te ervaren dat ook in een moeilijk jaar ondernemerschap en duurzame ontwikkeling hand in hand gaan.”

VIER PROJECTEN In 2021 hebben twaalf initiatieven een aanvraag ingediend bij het fonds. Na advies van de adviescommissie en rekening houdend met het subsidieplafond van 200.000 euro, zijn er vier projecten uitgekomen die dit jaar een financiële bijdrage ontvangen.

GROEN GAS Het gaat onder meer om De Koperhorst. Bij de zorginstelling wordt straks met de Circ biodigester organisch afval omgezet in groen gas om het eigen pand te verwarmen en om deels aardgas te vervangen. De vergister heeft daarnaast slimme software en leert van het soort afval, zodat de catering het menu kan aanpassen om voedselverspilling tegen te gaan. 

Ook zorgboerderij en leer-werkbedrijf Land in Zicht krijgt een bijdrage. Het bedrijf is bezig met de ontwikkeling van een nieuwe locatie in Vathorst met ruim 1 hectare grond voor stadslandbouw. Ze willen duurzaam voedsel telen voor de stad en een ontmoetingsplek worden voor de buurt.

BH’S Daarnaast komt Stichting Bratelle in aanmerking voor het fonds. De stichting wil vrouwen met borstoedeem en/of littekenweefselvorming na borstkanker helpen. Daarvoor hebben zij een bh ontwikkeld met slim textiel en een elastische modellering. Bratelle wil gebruikmaken van circulaire garens en onderzoekt de toepassing van recyclede stoffen zodat er geen kankerverwekkende stoffen in de bh’s worden gebruikt.

You are a god-dess wil de impact van kleding op het milieu verminderen door tijdloze designs te maken van onder andere de natuurlijke stof hennep, die een lange levensduur kent en uiteindelijk weer afbreekt in de natuur. Hiervoor krijgen ook zij een financiële bijdrage.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie