Afbeelding
Keistadnieuws

Demonstrant Extinction Rebellion blokkeert weg in Amersfoort

9 maart 2021 om 11:29 Natuur en milieu

AMERSFOORT Een demonstrant van Extinction Rebellion Amersfoort voerde dinsdagochtend op het Euterpeplein in haar eentje actie. Zij deed dit om aandacht te vragen voor de klimaatcrisis. De vrouw blokkeerde een deel van de weg en droeg hierbij een protestbord met de woorden: ‘Ik maak me zorgen om de toekomst van alle kinderen vanwege de klimaatcrisis’. De actievoerster is inmiddels weer van de weg af, nadat de politie met haar in gesprek ging.

In Amersfoort is deze ‘rebellion of one’ de eerste actie tijdens de zogenaamde lenterebellie van de klimaatbeweging. Deze reeks protesten, waarbij tot nu toe 150 demonstranten werden gearresteerd, werd eind februari landelijk afgetrapt. Ook op andere plekken in Nederland worden dinsdag straten geblokkeerd door steeds één persoon. 

De actie ging om 10.45 uur van start. Niet lang daarna kwam de politie en handhaving ter plaatse. Extinction Rebellion liet eerder weten dat de actie op een andere locatie en door een andere demonstrant zou worden hervat, indien de politie de actie zou beëindigen.  

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie