Afbeelding
Gemeente Amersfoort

Duizend inwoners uit Amersfoort kunnen een gratis boom aanvragen

21 september 2020 om 16:26 Natuur en milieu

AMERSFOORT Inwoners van de gemeente Amersfoort kunnen een gratis boom aanvragen. De gemeente stelt 1000 bomen beschikbaar en wil met deze actie inwoners stimuleren de eigen tuin groen in te richten. 

door Jeroen van der Veer

Meer bomen en groene tuinen dragen volgens de initiatiefnemers bij aan een prettige en gezonde leefomgeving. Bomen zorgen voor verkoeling bij warme dagen, verminderen de kans op overlast bij extreme regenval en verbeteren de biodiversiteit.

Afhankelijk van de locatie waar de boom wordt plant, kunnen kanshebbers de keuze maken voor een grotere of een wat kleinere boomsoort. In totaal zijn er twaalf verschillende boomsoorten. De grotere bomen hebben een minimale beschikbare ruimte nodig van ongeveer dertig vierkante meter en een onverharde ruimte rondom de stam van twee bij twee meter. 

Voor de kleinere boomsoorten geldt een minimale ruimte van ongeveer vijftien vierkante meter en een onverhard oppervlak van minstens anderhalf bij anderhalve meter. De bomen worden allemaal in dezelfde maat geleverd met een stamomtrek van 10-12 centimeter.

Inwoners kunnen van 1 tot en met 31 oktober per adres één gratis boom aanvragen; de aanmeldprocedure is dus nog niet gestart. Wees er straks wel snel bij, want op is op. 

Meer informatie, zie hier

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie