Kunstenaar Daan Vosskuhler toont zijn
Kunstenaar Daan Vosskuhler toont zijn "Kunstkasten" Kringloopcentrum Amersfoort

Upcycle expositie duurzame “Kunstkasten” van Daan Vosskuhler in Kringloop Amersfoort

7 september 2020 om 16:47 Natuur en milieu Deel je nieuws

Vanaf 7 september, ook start van de Week zonder Afval, is 'upcycle' kunst in het Minimuseum van Kringloopcentrum Amersfoort te bezichtigen.

“Een kapotte kast, oud sloophout, stokken, trapspijlen: weggooien is zonde!” Kunstenaar Daan Vosskuhler is een meester in het artistiek  “upcyclen” van “mishandelde” kastjes en het omtoveren van oud sloophout tot nieuwe meubelstukken.

In deze bijzondere expositie toont  hij een selectie van zijn werkstukken: een inspiratie voor de mogelijkheden van upcyclen en hergebruik van oud bestaand meubilair, hout, zink of lood. De gebruikte verf en vernissen maakt hij ook zelf: “Liever dan verf uit tubes, maak ik mijn eigen verf op basis van natuurlijke pigmenten, harsen en vernissen. Je kunt het vergelijken met het kopen van kant en klaar in plastic verpakt voedsel tegenover het zelf bereiden van de maaltijd met verse ingrediënten zonder chemische toevoegingen.

Zijn gebruikte technieken deelt Daan Vosskuhler graag met creatieve geïnteresseerden. Deze zijn immers goed toe te passen bij het upcyclen van gebruikte of afgedankte goederen.  Daarom zal hij in samenwerking met het Kringloopcentrum op donderdagmiddag  8 oktober en op zaterdag 10 oktober ook een workshop “upcyclen” verzorgen in het kader van de Nationale Kringloop Week.

Shop in shop: De expositie loopt tot eind oktober en alle kunstkasten zijn te koop. Prijzen en informatie liggen ter inzage bij het Minimuseum en zijn ook te bevragen in de winkel of bij de kunstenaar.

Het Minimuseum, misschien wel het kleinste museum van Nederland, is een initiatief van het Kringloopcentrum Amersfoort en is daar ook gevestigd: Zwaaikom 21 te Amersfoort.

Openingstijden expositie: ma. t/m vr. van 12.00 uur tot 18.00 uur en op zaterdag van 12.00 uur tot 17.00 uur.

Entree vrij.

Meer info over expositie en workshops: www.kringloopamersfoortleusden.nl

Meer info over Daan Vosskuhler en de Kunstkasten: www.daanvosskuhler

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie