Afbeelding
Aangeleverd bestand Gemeente Amersfoort

Groot natuurspeelplaats op het Limvioveld in Amersfoort

3 augustus 2019 om 12:03 Natuur en milieu

AMERSFOORT Het veld rondom de monumentale eiken op het Limvioveld in De Berg gaat omgetoverd worden tot een natuurlijke speelplaats voor kinderen tot 12 jaar. Dat is duidelijk geworden tijdens een bewonersbijeenkomst die georganiseerd werd door de gemeente. 

Jeroen van der Veer

Wie nu naar het veld gaat, ziet twee oude eiken met een groot hekwerk eromheen. Dit moet kinderen weerhouden om in de boom te klimmen, omdat de gemeente bang is dat enkele takken niet sterk genoeg zijn en daardoor uit de boom kunnen vallen. 

De kids moeten nog even geduld hebben om te klimmen en te klauteren. Toch wordt het geduld hoogstwaarschijnlijk beloond, want de plannen zijn voor de kinderen veelbelovend.  Zo wordt het gebied omgetoverd tot natuurlijk speelparadijs. 

Zo komen er liggende boomstammen waarop kinderen kunnen lopen/klimmen, zal er een slingertouw over een greppel komen en is een houtsculptuur te bewonderen. Daarnaast komt er een zand- en water-speelplek, zitstammen, een vertakte klimboom van zo'n zes meter en een kleuterglijbaan. 

Naar verwachting vindt de uitvoering eind 2019 of begin 2020 plaats.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie