Tenorsaxofonist Stanley Turrentine, bijnaam 'The Sugar Man', werd gekenmerkt door zijn lekkere, kabbelende toon, geworteld in de blues en zijn manier van werken met soul en verbeelding.
Tenorsaxofonist Stanley Turrentine, bijnaam 'The Sugar Man', werd gekenmerkt door zijn lekkere, kabbelende toon, geworteld in de blues en zijn manier van werken met soul en verbeelding. Fotografie denozem.com

Marius en Alexander Beets brengen eerbetoon aan Stanley Turrentine in Stadspodium Observant

28 september 2023 om 10:40 Muziek

AMERSFOORT Voor het JazzPodium Amersfoort wijden de broers Marius en Alexander Beets enkele avonden geheel te aan legendarische musici uit de jazz. Woensdag 11 oktober staat tenorsaxofonist Stanley Turrentine centraal bij Stadspodium Observant. 

Tijdens deze avonden wordt niet alleen muziek gespeeld van deze ‘Legends’, maar wordt ook verteld over de artiest, zijn hoogtepunten en het genre. Marius maakt de arrangementen en stelt samen met Alexander het verhaal samen. Per avond worden andere gastmusici uitgenodigd.

Tenorsaxofonist Stanley Turrentine, bijnaam ‘The Sugar Man’, werd gekenmerkt door zijn lekkere, kabbelende toon, geworteld in de blues en zijn manier van werken met soul en verbeelding. Hij legde zijn muziek vast op talloze manieren, maar werd het meest bekend met zijn Blue Note soul-jazz opnames in de jaren ‘60. Ook maakte hij nog een gedaantewisseling naar de populaire fusionjazz in de vroege jaren zeventig. In de jaren tachtig en negentig keerde hij terug naar de jazz.

Noem de naam Beets waar dan ook ter wereld en er staat een jazzliefhebber in de zaal op die weet waar je het over hebt: kwaliteit, maar ook een stevig potje bop en swing. En swing, dat komt saxofonist Alexander ‘The Hurricane’ Beets zeker brengen in Observant. Beets stond, net als (en met en zonder) zijn broers al op podia en festivals over de hele wereld. Zijn mix van swing en ballads, standards en eigen werk kreeg in van Polen tot Thailand en Canada tot India voetjes van de vloer.

De aanvang van dit optreden is 20.30 uur, kaarten kosten 7 euro (aan de deur 8,50) en zijn verkrijgbaar via www.observant.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie