Afbeelding
Observant

Hoog niveau Afro Cubaanse jazz

Muziek

OBSERVANT In de Observant hebben al vele fantastische musici opgetreden, de crème de la crème van de in Nederland wonende Latinartiesten. Woensdag 20 november komen twee legendarische, wereldberoemde gasten direct uit Cuba. Dit is het enige optreden van het kwartet in Nederland tijdens de 2019 tour.

Dit gezelschap belooft Afro Cubaanse jazz van het hoogste niveau. Rodolfo Argudín Justiz 'Peruchín' veranderde het Cubaanse pianospel voorgoed als lid van NG La Banda, waarmee hij over de hele wereld hij toerde. Hij speelde onder andere vele malen op North Sea Jazz en het Montreux Jazz Festival. Zijn grootvader 'Peruchín' heeft het Cubaanse pianospel mede gecreëerd in de jaren veertig tot vijftig, en Rodolfo heeft het weer een compleet andere draai gegeven in de jaren negentig.

Drummer Juan Carlos Rojas 'El Peje' is eveneens een levende legende en was onder andere de vaste drummer van Chucho Valdés en Orlando 'Maraca' Valle. Daarnaast bestaat de band uit bassist Yerman Aponte en percussionist Nils Fischer.

advertentie