Na zeventien jaar moet Henrie Verschuur verhuizen uit de Dodoensserre: ‘Ik begin weer op nul’

4 jul, 11:00 Mensen
Eigen foto
Henrie Verschuur: ,,Ik vind het niet kunnen dat ik noodgedwongen weg moet."
Henrie Verschuur: ,,Ik vind het niet kunnen dat ik noodgedwongen weg moet."

AMERSFOORT Veel commotie op woonlocatie de Dodoensserre van InteraktContour. 21 juni meldde de zorgverlener dat een deel van de cliënten zo spoedig mogelijk naar andere woonlocaties van InteraktContour moet verhuizen. Het gaat om twaalf van de vijfentwintig bewoners. Henrie Verschuur is een van hen: ,,De sfeer is hier om te snijden.” 

Zeventien jaar lang woonde Verschuur in de Dodoensserre, maar over een maand verhuist hij naar de wijk Dragonder-Oost in Veenendaal. ,,Mijn familie woont in Barneveld en daar kan ik makkelijk komen met de regiotaxi, dat scheelt.” Maar blij is Verschuur niet. ,,Ik vind het niet kunnen dat ik noodgedwongen weg moet. InteraktContour maakt van zijn probleem mijn probleem. Als ik drie maanden geleden netjes werd gevraagd om te verhuizen, had ik daar wel voor open gestaan. Maar deze toon kan echt niet.”

Elke ochtend word ik door iemand anders verzorgd, zo schep ik geen band

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.