Onrust en kritiek na besluit tot verhuizing cliënten Dodoenserre

24 jun, 14:15 Maatschappelijk
Google Earth
De Dodoenserre in de wijk Kattenbroek.
De Dodoenserre in de wijk Kattenbroek.

AMERSFOORT Een aantal ernstig gehandicapten moet vanuit Amersfoort verhuizen naar elders. Deze verhuizing is aanleiding tot zorgen bij hen, hun familie en verzorgers. Dit blijkt onder meer uit informatie die een familielid van een van de bewoners verstuurde naar De Stad Amersfoort.

Hij schrijft dat het ‘al lange tijd rommelt’ bij de betreffende woongroep: de locatie aan de Dodoenserre. Er zouden vooral zzp’ers werken en contracten worden niet verlengd. Dit leidde tot een personeelstekort. Enkele dagen terug kregen bewoners en personeel te horen dat ‘binnen een maand de helft van de bewoners ergens anders in een zorghuis moet gaan wonen’. De briefschrijver vervolgt: ,,Want de veiligheid kan niet meer worden gewaarborgd. Waar iedereen terecht gaat komen, kan overal in de wijde regio zijn, ook bijvoorbeeld in Lelystad. Binnen een maand dus!’’

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.