Anouk zet alles op alles voor een hulphond: ‘Dit is mijn laatste kans op een leven’

9 juni 2022 om 09:00 Mensen Eigen foto
Afbeelding

AMERSFOORT Door onder andere een dwangstoornis en een depressie ziet de tweeëntwintig jarige Anouk van Kampen haar leven niet meer zitten. Ze vindt het zo zwaar dat ze zich aanmeldde bij een expertisecentrum voor euthanasie. Maar op dit moment is de aanmelding op pauze: Anouk zet alles op alles om een hulphond te krijgen. Anouk: ,,Dit is mijn laatste kans op een leven.”

Tellen, tikken, zich houden aan regeltjes. Al deze dingen moet Anouk doen van haar dwangstoornis. ,,Ik ben er 24/7 mee bezig. Als ik niet luister naar mijn dwang, ben ik heel bang dat er iets met mijn dierbaren gebeurt. Die angst kan ik niet aan, want ik geloof dat het echt zo is. In combinatie met de depressie is dat heel lastig, want..

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.