Afbeelding
BDUmedia

Sint-Jorispenning voor Amersfoort Jazz-voorzitter Edward Dijxhoorn

15 augustus 2021 om 20:00 Mensen

AMERSFOORT Edward Dijxhoorn heeft zondagmiddag de Sint-Jorispenning van de stad Amersfoort uit handen van burgemeester Lucas Bolsius ontvangen. Hij ontving de onderscheiding voor zijn grote inzet als voorzitter van de stichting Amersfoort Jazz, zijn bijdrage voor het bedrijfsleven en diverse maatschappelijke organisaties.

Dijxhoorn zat dertien jaar in het bestuur van stichting Amersfoort Jazz, waarvan meer dan 10 jaar als voorzitter. Zondag nam het bestuur afscheid van hem middels een uniek concert ‘Jazz at the Philharmonic’ tijdens Amersfoort World Jazz Festival op het Lieve Vrouwekerkhof. In een nieuwe rol als voorzitter van de raad van adviseurs van Amersfoort Jazz blijft Edward Dijxhoorn bij het festival betrokken.

TOONAANGEVEND Onder zijn leiding groeide Amersfoort Jazz uit tot een internationaal toonaangevend festival met veel aandacht voor mondiale talentontwikkeling. Hij wist vele stakeholders aan zich te binden. Samen met de festivaldirecteur professionaliseerde hij de organisatie en maakte hij jazz aantrekkelijker voor het publiek en trok hij (internationale) muzikanten en muziekliefhebbers naar onze stad, aldus de gemeente. 

Daarnaast zette hij zich onder andere in voor het bedrijfsleven en non-profitinstellingen in Amersfoort, als bestuurslid en voorzitter van de Vereniging Amersfoortse Bedrijven, als lid van de raad van commissarissen Rabobank Amersfoort e.o. en als voorzitter van de stichting de Onthaasting. Hij was aan Flint verbonden als lid van de raad van commissarissen en bestuurslid van de stichting Cultuur Ontwikkelingsmaatschappij Amersfoort.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie