Afbeelding
Lily Wang

Expats verrassen Amersfoortse ouderen met Koningsdagtaarten

26 april 2021 om 18:18 Mensen

AMERSFOORT De dag voor Koningsdag werd er één met een internationaal tintje bij verpleeghuis de Lichtenberg in Amersfoort. De ouderen werden namelijk opgevrolijkt met speciale Koningsdagtaarten, gebakken door Utrechtse expats. 

Leden van de internationale ambassadeursclub UR-Glocal bakten deze zelfgemaakte taarten voor de bewoners als steuntje in de rug in deze moeilijke tijd. De oproep van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima van maart 2020 om solidair met elkaar te zijn en om te kijken naar ouderen, was voor de ambassadeurs een van de redenen om de actie op te zetten.

DELEN EN VERBINDEN Ha-Pie Day, zoals de ambassadeurs het zelf noemen, past volgens ambassadeur Lily Wang goed bij dit gedachtegoed: ,,Utrecht is de stad en regio van Sint-Maarten; delen en verbinden staat hierin centraal. Dit is precies wat we wilden doen met de Ha-Pie actie: mensen blij maken en ons eten delen terwijl we allemaal hetzelfde gevecht vechten, namelijk afzondering en eenzaamheid door corona. Als internationale inwoners van de regio Utrecht willen we graag een bijdrage leveren door een lichtpuntje te zijn voor de oudere mensen. Helemaal op zo’n feestdag als Koningsdag.”

De verzorgers van de Lichtenberg kunnen het initiatief van de internationals erg waarderen. ,,We willen de ambassadeurs hartelijk bedanken voor de mooie taarten. Laten we samen zorgen dat niemand zich in de steek gelaten voelt. En Nederland zou Nederland niet zijn als niet overal mensen spontaan in actie zouden komen.”

CLUB In augustus 2020 is de UR-Glocal ambassadeursclub opgericht door het International Welcome Centre Utrecht Region om de internationale gemeenschap meer bij de stad en regio te betrekken. De club bestaat uit 17 internationals van verschillende nationaliteiten en leeftijden die woonachtig zijn in de regio Utrecht. De ambassadeurs gaan aan de slag met uiteenlopende projecten voor en door internationals. Zo krijgen de internationale inwoners een podium in stad en regio, en komen ze dichter bij de lokale bewoners te staan.

Meer informatie over de ambassadeursclub is te vinden op www.ur-glocal.com

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie