Afbeelding
Pixabay

Een albasten huwelijk: Amersfoorts echtpaar Fischer-Kristel al 75 jaar bij elkaar

9 februari 2024 om 18:00 Mensen

AMERSFOORT Het echtpaar Fischer-Kristel was op vrijdag 9 februari precies 75 jaar getrouwd. Burgemeester Lucas Bolsius en Adjudant Sinjou van Zijne Majesteit de Koning brachten het bruidspaar daarom een felicitatiebezoek.

Het bruidspaar leerde elkaar kennen in 1946 in Tomohon (Sulawesi – Indonesië) waar de heer Fischer vrijwillig militair van de stoottroepen was. Bij het bevrijden van het kamp in Tomohon ontmoette hij Jan, het jongere broertje van zijn toekomstige vrouw. In 1948 keerde de heer Fischer terug naar zijn woonplaats Hilversum, toen bleek dat mevrouw met haar familie verhuisd te zijn naar Hilversum en hebben ze elkaar weer gevonden.

Na hun huwelijk in 1949 woonde het bruidspaar op meerdere plaatsen in Nederland, Indonesië en Duitsland. Sinds 1971 wonen zij in Amersfoort. De heer Fischer heeft gewerkt als tabaksplanter in Medan, daarna als bankemployé en later als directeur bij de ABN AMRO bank. Naast het huishouden en de zorg voor de kinderen deed mevrouw Fischer altijd veel vrijwilligerswerk. Mevrouw heeft veel aan handwerken gedaan en daarin les gegeven. Het echtpaar heeft vier zonen en één dochter, vijf kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.

Het echtpaar ging vaak op vakantie, in de zomer vooral kamperen en in de winter op wintersport. Ze mogen nog graag op stap gaan met de kinderen.

Het huwelijksjubileum wordt op een later tijdstip feestelijk gevierd met de familie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie