Met allerlei creatieve acties haalden de leerlingen 22.464 euro op voor het goede doel.
Met allerlei creatieve acties haalden de leerlingen 22.464 euro op voor het goede doel. GSG Guido Amersfoort

Leerlingen Guido Amersfoort halen met acties ruim 22.000 euro op voor Oeganda

2 juni 2023 om 15:25 Maatschappelijk

AMERSFOORT In de afgelopen weken voerden leerlingen van GSG Guido in Amersfoort actie voor de kerk in Oeganda. Met allerlei creatieve acties haalden ruim 200 eersteklassers 22.464 euro op. Dat geld is bestemd voor de Presbyterian Church (PCU) in Oeganda, een partner van mission-organisatie Verre Naasten.

Tijdens een feestelijke afsluiting werd het eindbedrag bekend gemaakt. De leerlingen volgden deze dag verschillende workshops, zoals djembé spelen, capoeira (Braziliaanse dans) en 3D-tekenen. Deze gezellige dag vol inspiratie is een mooie manier om deze actie af te sluiten.

ONDER DE INDRUK

Namens Verre Naasten was Dion van den Boom aanwezig om de cheque in ontvangst te nemen: ,,Ik ben erg onder de indruk van de verschillende acties die leerlingen hebben georganiseerd. Ze zijn echt heel creatief aan de slag gegaan. Wat bijzonder dat leerlingen letterlijk en figuurlijk in beweging komen voor geloofsgenoten in Oeganda.”

CREATIEVE ACTIES

De actie startte op maandag 3 april met een kick-off. Ouderejaars leerlingen die eerder de projecten in Oeganda bezochten vertelden meer over het project waarvoor de leerlingen in actie komen. Aan creativiteit ontbrak het niet dit jaar. Meerdere leerlingen legden bijvoorbeeld een lange afstand op de fiets af, naar Brussel of vanaf Groningen. Zo haalden ze een mooi bedrag op. 

Verder waren veel leerlingen druk met bijvoorbeeld auto’s wassen of kaarten verkopen. Anderen kwamen wandelend naar school. Een mooie prestatie van alle leerlingen die meededen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie