Voorleeskampioen Lina Boussakouk leest voor uit het boek 'Het ministerie van oplossingen'.
Voorleeskampioen Lina Boussakouk leest voor uit het boek 'Het ministerie van oplossingen'. Bibliotheek Eemland

Lina Boussakouk uit Amersfoort nieuwe voorleeskampioen van Eemland

30 maart 2023 om 12:59 Maatschappelijk

AMERSFOORT het was een spannende middag voor negen kinderen van Eemlandse basisscholen op woensdag 29 maart. Na drie voorrondes bleven zij over als beste voorlezers van Eemland en streden zij tegen elkaar om die felbegeerde plek in de provinciale finale. In een vol - maar muisstil - ICOONtheater maakten zij het de jury erg moeilijk, maar er kon er maar één winnen. En dat was Lina Boussakouk van de Caeciliaschool uit Amersfoort!

Het was een spannende finale. Van iedere deelnemer werd een leuk filmpje vertoond en de fans in de zaal zaten met grote spandoeken. Kinderen die wat zenuwachtig waren werden op hun gemak gesteld door presentator Wouter Siebers en de jury had complimenten voor alle kinderen, want ze waren allemaal knettergoed. De jury bestond uit Erno de Groot (directeur van de bibliotheek) Sanne Linders (specialist voortgezet onderwijs) en kinderboekenschrijver Mijke Pelgrim. Alle deelnemers kregen een boek van Mijke, een bloem en echte voorleessokken.

Kampioen Lina Boussakouk vertegenwoordigt nu de regio Eemland in de provinciale finale. Ze leest dan tegen acht andere kinderen uit de provincie Utrecht en haar klas mag meekomen om haar aan te moedigen. Deze finale vindt plaats op maandag 17 april in het Eemhuis.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie