Alinda op bezoek bij basisschool De Meander
Alinda op bezoek bij basisschool De Meander Brunel Solar Team

Oud-leerling Alinda Dersjant bezoekt basisschool De Meander in Amersfoort met Brunel Solar Team

23 maart 2023 om 08:50 Maatschappelijk

AMERSFOORT Basisschool De Meander in Amersfoort kreeg woensdag 22 maart bezoek van het Brunel Solar Team. Alinda Dersjant, die vroeger zelf op de school zat, gaf leerlingen van groep 5 uitleg over het bouwen van zonneauto’s en leerde ze meer over duurzaamheid en techniek.

,,Toen ik zelf in groep acht zat zag ik het Brunel Solar Team op het Jeugdjournaal. Nu ben ik zelf lid van het team. Ik wil graag jongeren inspireren om het belang in te zien van een duurzame toekomst. Dit is natuurlijk het allerleukst om te vertellen op mijn oude basisschool”, vertelt Dersjant.

Het Brunel Solar Team bestaat uit achttien studenten van de TU Delft. Ze ontwerpen elk jaar een nieuwe zonneauto. Daarmee doen ze mee aan races zoals het WK zonneracen in Australië. Alinda is de technisch manager van het team. Ze vertelt: ,,Tijdens mijn bachelor kwam ik erachter dat je niet hoeft te kiezen tussen creativiteit en techniek, het kan gewoon samen. Deze combinatie kan ik nu perfect toepassen in mijn functie als Technisch Manager.”

Tijdens het bezoek legde Alinda uit hoe een zonneauto wordt gebouwd en hoe die werkt. Daarna kregen de kinderen de kans om de meegebrachte zonneracer Nuna 11S van dichtbij te bekijken. De leerlingen reageerden enthousiast op de komst van het bekende zonneraceteam. Het team zal dit jaar weer meedoen aan de Bridgestone World Solar Challenge, wat geldt als het WK zonneracen. De race in Australië wordt om het jaar gehouden en teams uit de hele wereld verschijnen met zelfgebouwde zonneauto’s aan de start. De 3000-kilometer lange route voert dwars door de Australische outback. Het Brunel Solar Team werd al zeven keer kampioen en is dit jaar vastberaden om de beker mee naar huis te nemen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie