Afbeelding
BDU Media

Wereldlichtjesdag bij Elisabeth Groen om overleden kinderen te herdenken

21 november 2022 om 11:46 Maatschappelijk

AMERSFOORT Om kinderen die overleden zijn te herdenken, is op zondag 11 december Wereldlichtjesdag in het leven geroepen. Bij het Elisabeth Groen in Amersfoort wordt aandacht geschonken aan dit thema. ,,We herdenken en eren alle kinderen, ver weg en dichtbij die op welke leeftijd dan ook zijn overleden”, vertelt Lisette de Lange, een van de initiatiefnemers. ,,Ouders, grootouders, broertjes, zusjes, leerkrachten, vrienden; iedereen die een kind moet missen hoe groot of klein ook, ongeacht welk geloof en cultuur, is van harte uitgenodigd.”

Er wordt deze avond om 18.30 uur verzameld bij de zonnespits en om 19.00 steken de deelnemers een kaars aan op de heuvel in Elisabeth Groen om hiermee een ketting van licht te maken. Deze locatie is uitgekozen omdat hier vroeger het Elisabeth ziekenhuis stond. 

WERELDLICHTJESDAG BOOM ,,De Wereldlichtjesdag boom zal vol hangen met de namen van de overleden kinderen zodat zij nooit vergeten worden”, vervolgt De Lange. ,,Tot in het nieuwe jaar blijven de namen in de boom hangen”. Er wordt stil gestaan bij alle kostbare levens. Iedereen heeft zijn eigen verhaal. Wat overeenkomt is het gemis. ,,Achter alle namen die we noemen, klinken verhalen over liefde, gemis en van trots. Dit alles doen we met een traan en een glimlach”, zegt De Lange. 

,,Ouders zijn van harte welkom om de naam van zijn of haar kind te mailen, zodat wij deze hardop mogen uitspreken”, voegt De Lange nog toe. ,,Mail of app op info@hartemens.com of 06-48371262.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie